fbpx

ShowUp 2020 | De beurs voor Home & Gift.

Twee keer per jaar vindt in de Expo Haarlemmermeer dé beurs plaats voor bedrijven uit de branches home, gifts, stationery, kids en lifestyle; ShowUP. Met een hoofd vol inspiratie en een stapel visitekaartjes kom ik altijd thuis. Helemaal gelukkig, want, net als tijdens veel andere events heb ik weer leuke mensen (en bedrijfjes!) leren kennen. Benieuwd wat en wie ik dit keer ben tegengekomen? Lees en kijk dan vooral mee!

ShowUp 2020

Zoals elk half jaar waren er ook tijdens deze editie van ShowUP weer onwijs leuke bedrijfjes en lezingen. Daarnaast was Jan ‘trendman’ Agelink weer in charge of the trendzone. Genoeg dus om twee dagen te vullen, maar helaas was ik niet helemaal lekker en ben ik na een paar uur op de eerste dag naar huis gegaan. Super jammer, maar het is helaas niet anders. Desalniettemin heb ik een berg inspiratie opgedaan waar ik jullie graag van op de hoogte breng!

ListenUp op ShowUp 2020

Naast alle stands heeft ShowUP ook altijd een programma, aka ListenUP, met gratis lezingen over trends, social media en interieurstyling. Vorig jaar had ik amper tijd voor de vele lezingen, maar dit jaar ben ik (heel bewust) wel naar twee toe gegaan. Zowel de lezing van Marie-Gon, als die van Jan Agelink heb ik met veel plezier bijgewoond en waren meer dan interessant. De meeste lezingen zijn in het Nederlands en vinden zowel op zondag als op maandag plaats. Aanradertje om aan deel te nemen!

Kleurexpert Marie-Gon

Kleurexpert Marie-Gon gaf een lezing over kleur en wat het kan doen voor de identiteit van je merk of bedrijf. Welke kleuren kies je voor je huisstijl, je website, je collectie of je winkel? Ik ben weer een hele bak informatie rijker. Wist je bijvoorbeeld dat kleur het imago van je bedrijf kan helpen bepalen? Donkere kleuren worden bijvoorbeeld vaker gezien als professioneel en kwalitatief? Terwijl fellere kleuren eerder een averechts effect hebben.

In samenwerking met trendanalist Christine Boland, was deze lezing daarnaast verder toegespitst op vorm (en vormtaal). Christine heeft een methode ontwikkelt om de stijl van jouw merk te definiëren, gebaseerd op vier vormtalen: stil, nostalgisch, speel en extreem. Meer hierover weten? Lees hier meer over Christine Bolands Mindset Methode

Jan Trendman

Next up was de lezing van Jan Agelink, aka Jan Trendman. Jan is de curator van de Trendzone op ShowUp en trendwatcher. Zijn lezing over “Shared Space” leidde ons langs 4 verschillende thema’s die circulariteit hoog in het vaandel hadden. De Trendzone zelf is hier mede op geïnspireerd en Jan vertelde met veel passie over de gedachtegang waarmee de Trendzone onder andere tot stand is gekomen. Erg interessant! 

Trendzone op ShowUp 2020

Naast ListenUP is ook de Trendzone is een vast begrip op ShowUP. Trendzone is altijd een fijne trend forcast voor het komende jaar die je eigenlijk niet mag missen als je ShowUP bezoekt. Al acht keer eerder is er een vaste plek voor trends en dit keer is hij wederom gecureerd door Jan Agelink, van buro jantrendman.

Jan heeft een fijne collectie aan producten bij elkaar gezocht van deelnemers en jong talent. De expositie is in 2020 opgebouwd uit meerdere thema’s, welke allemaal zijn geïnspireerd op zijn lezing ‘Shared Space’, het delen van de ruimte. Er is aandacht voor de circulaire economie en hoe afval als grondstof wordt gebruikt voor nieuwe producten. Duurzaamheid en industrie gaan voortaan hand in hand!

Bedrijfjes op ShowUp 2020

Doordat ik mij niet al te best voelde heb ik helaas weinig tijd gehad om te socializen met nieuwe bedrijfjes. Iets waar ik zelf onwijs van baalde. Gelukkig ken ik er inmiddels een hoop én heb ik een mooi programma meegekregen van alle deelnemende bedrijfjes. Een kleine selectie van mijn favoriete deel ik graag :-):

Susan Bijl

Dit kleurrijke merk staat bekend om haar nylon tassen met “signature flash”. Inmiddels heeft Susan al met heel wat andere merken samengewerkt, waaronder het Deense HAY. Haar tasjes zijn (bijna) overal te krijgen, maar ik shop ze graag bij Atelier Suhka in Amsterdam :-).
Foekje Fleur

Met dikke buik (want zwanger) was Foekje dit jaar zelf aanwezig op ShowUP 2020. Leuk om deze dame eens in het echt te zien, maar ik was duidelijk niet de enige die dat vond. Helaas dus iets teveel peeps om een handje te schudden. Better luck next time :-). Logisch ook, Foekjes Bubble Buddy en vazen zijn inmiddels heel bekend en absoluut een favorietje. 
Umasqu

Vorige keer stond ik al een eeuwigheid bij de stand van Umasqu en ook tijdens ShowUP 2020 kon ik niet stoppen met kijken naar hun ontwerpen. Umasqu maakt wanddecoraties van hout, zoals deze nieuwe collectie met insecten. Op de verlanglijst!
All Things We Like

Dit Nederlanse merk voelt zo fijn aan! Ik werd helemaal vrolijk van hun stand dankzij de fijne, kleurrijke producten. Eigenaresse Janneke maakt speelse en eerlijke sieraden en woonaccessoires, die zijn ontworpen met respect voor de planeet :-).

Next ShowUp

De eerst volgende editie van ShowUP vind plaats op 7 en 8 februari 2021, wederom in de Expo Haarlemmermeer.

Wil jij deze toffe beurs ook bezichtigen? Check dan de site voor meer informatie. Het bezoeken van ShowUP is gratis, maar wel speciaal bedoeld voor inkopers van woon- en kadowinkels, kinderwinkels, conceptstores, warenhuizen, museumwinkels, webshops, pers en stylisten.

Nieuwsgierig naar ShowUp 2019? Lees dan mijn blog over het evenement in september 2019.

Ga jij in februari ook? Laat het dan vooral even weten! Tot dan!

Laat een reactie achter

0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle opmerkingen
Klein Bedrijfje
Blogcategorieën
Nieuwste blogpost

Notitieboeken, lijstjes maken, stationery, ik ben gek op papier! Want …

Wil jij niets missen?

Word ook een insider van Klein Bedrijfje voor exclusieve updates, winacties en meer…

Gerelateerd

Schrijf je in!
En wees als eerste op de hoogte van acties, nieuwe bedrijfjes en meer.