fbpx

ShowUP 2019 | De beurs voor Kleine Bedrijfjes.

ShowUP 2019. Twee keer per jaar vindt in de Expo Haarlemmermeer dé beurs plaats voor bedrijven uit de branches home, gifts, stationery, kids en lifestyle; ShowUP. Met een hoofd vol inspiratie en een stapel visitekaartjes kom ik thuis. Helemaal gelukkig, want, net als tijdens creative life, heb ik weer leuke mensen (en bedrijfjes!) leren kennen. Benieuwd wat en wie ik zoal ben tegengekomen? Lees en kijk dan vooral mee!

ShowUP 2019 is een beurs die draait om het opdoen van inspiratie, netwerken en inkopen. Je vindt hier veel beginnende bedrijfjes, maar ook bekende, gevestigde merken. Kortom; Heb je nieuwe ideeën nodig voor het komende seizoen? Dan ben je bij ShowUP zeker aan het goede adres!

De stand van Kitsch Kitchen was uiteraard weer heerlijk Kitsch!

Favoriete bedrijfjes ShowUp 2019

Er waren tijdens deze editie van ShowUP teveel leuke bedrijfjes om ze allemaal te kunnen benoemen. Maar ik zet graag een aantal van mijn favorieten voor je in de spotlight en raad ik je met klem aan om de volgende keer, in februari 2020, zelf te gaan. Dan zie je al die leuke dingen lekker zelf!

Boommade

Om te beginnen mag uiteraard Boommade van Sophie niet in dit rijtje ontbreken! Boommade was één van de eerste bedrijfjes op kleinbedrijfje.nl en tijdens ShowUP 2019 konden Sophie en ik elkaar eindelijk in het echt ontmoeten. Superleuk natuurlijk! Sophies mooie bomen stonden niet alleen in haar eigen stand, maar waren ook in de Trendzone van Jan Agelink geplaatst. Een hele eer, want de Trendzone is een hele speciale plek op ShowUP. Verderop in dit artikel vertel ik hier iets meer over!

Stook Jewelry

Naast Sophie heb ik ook kort gebabbeld met Mianne, van Stook Jewelry. Mianne en ik kenden elkaars sites, maar hadden elkaar nog niet eerder gesproken. Via Stook Jewelry vind je de leukste sieraden, waaronder hele toffe broches. Wie wil er nou niet een broche in de vorm van een stroopwafel, lipstick of (why not!) borsten? Hoogtijd dus dat wij met elkaar in contact kwamen en wie weet wat daar nog voor leuke dingen uit gaan komen.

NADesign

Nog zo’n leuk bedrijf: NADesign. Ik volgde dit bedrijf al een tijdje via Instagram, maar dankzij ShowUP kon ik de twee eigenaren eindelijk een handje schudden. NADesign (wat staat voor Net Anders Design) is een merk voor handgemaakte woonaccessoires. Bekend met de poster van olifantenpoeppapier? Dit komt bij hun vandaan! Hou deze toppers vooral in de gaten, want hier vind je écht de mooiste producten voor thuis.

CRE8

Last but zeker not least is het bedrijf CRE8. Vol verbazing kwam ik erachter dat alle mooie producten die te zien waren in de stand van Maria, co-founder van CRE8, gemaakt zijn door Amsterdamse jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Je vindt deze cadeauwinkel dan ook in hartje Amsterdam, maar bestelt ook makkelijk via hun webshop. Maria en ik zijn inmiddels druk in gesprek over een aantal leuke samenwerkingen (waaronder een hele toffe winactie), dus wordt vervolgd!

Lezingen ShowUp 2019

Naast alle stands heeft ShowUP ook altijd een programma, aka ListenUP, met gratis lezingen over trends, social media en interieurstyling. Ditmaal kwamen onder andere de interessante lezingen voorbij van Marie-Gon, over de kracht van een sterk merk, en instagramexpert Kirsten Jassies, over instagram trends. De meeste lezingen zijn in het Nederlands en vinden zowel op zondag als op maandag plaats. Aanradertje om aan deel te nemen!

Deense, hangende stoeltjes bij de stand van fdb møbler.

ShowUp 2019 Trendzone

Naast ListenUP is ook de Trendzone is een vast begrip op ShowUP. Al zeven keer eerder is er een vaste plek voor trends en ook op ShowUP 2019 ontbreekt deze expositie niet. Jan Agelink, van buro jantrendman, is wederom de curator en heeft een fijne collectie aan producten bij elkaar gezocht van deelnemers en jong talent. De expositie is opgebouwd uit vier thema’s: Screenplay (digitaal en virtueel), Softcell (futuristisch en organisch), Soulcraft (historisch en bovennatuurlijk) en Spartan (natuurlijk en aards). Een fijne trendforcast voor het komende jaar die je eigenlijk niet mag missen als je ShowUP bezoekt.

Zien jullie die mooie boom op de achtergrond? Die is gemaakt door Sophie van Boommade!

Next ShowUp

De eerst volgende editie van ShowUP vind plaats op 7 en 8 februari 2021, wederom in de Expo Haarlemmermeer.

Wil jij deze toffe beurs ook bezichtigen? Check dan de site voor meer informatie. Het bezoeken van ShowUP is gratis, maar wel speciaal bedoeld voor inkopers van woon- en kadowinkels, kinderwinkels, conceptstores, warenhuizen, museumwinkels, webshops, pers en stylisten.

Nieuwsgierig naar ShowUp 2020? Lees dan mijn blog over het evenement in februari 2020.

Ga jij in februari ook? Laat het dan vooral even weten! Tot dan!

Laat een reactie achter

1 Reactie
Nieuwste
Oudste Best beoordeeld
Inline Feedbacks
Bekijk alle opmerkingen
Constance
2 jaren geleden

Super gaaf geschreven, complimenten, volgende keer ook maar gaan

Klein Bedrijfje
Blogcategorieën
Nieuwste blogpost

Notitieboeken, lijstjes maken, stationery, ik ben gek op papier! Want …

Wil jij niets missen?

Word ook een insider van Klein Bedrijfje voor exclusieve updates, winacties en meer…

Gerelateerd

Schrijf je in!
En wees als eerste op de hoogte van acties, nieuwe bedrijfjes en meer.