fbpx
Samenwerking

Samenwerking

Deze blogpost is een samenwerking. Klein Bedrijfje werkt uiteraard alleen samen met bedrijfjes die passen bij de site en onze filosofie :-). Dat kan betaald óf onbetaald zijn. Ook samenwerken met Klein Bedrijfje? Je vindt alle informatie hier terug.

Samenwerking

Samenwerking

Deze blogpost is een samenwerking. Klein Bedrijfje werkt uiteraard alleen samen met bedrijfjes die passen bij de site en onze filosofie :-). Dat kan betaald óf onbetaald zijn. Ook samenwerken met Klein Bedrijfje? Je vindt alle informatie hier terug.

Picknicken in Rotterdam | Lekkers van Simone’s favoriete kleine bedrijfjes.

Picknicken op een rustige plek: ook in een drukke stad als Rotterdam kan het! Simone, de eigenaar van webshop Panier Panier, woont in Rotterdam, maar droomt eigenlijk van een appelboomgaard op het platteland. Ze kent de rustigste plekjes dan ook op haar duimpje en deelt ze graag met ons! Net als een aantal fijne tips voor het vullen van je picknickmand. Uiteraard met de lekkerste huisgemaakte producten van lokale ondernemers, zodat jij optimaal kunt picknicken in Rotterdam!

“Want dat is dan weer het voordeel van de grote stad: het barst er van leuke kleine bedrijfjes, zodat je niet álles zelf hoeft doen.”

Simone van Panier Panier.

Eind 2019 is Simone begonnen met Panier Panier, een webshop voor vintage rieten manden. Uit liefde voor een langzaam, duurzamer leven en de rieten mand in al zijn vormen. Voor Panier Panier verzamelt ze zelf vintage en tweedehands rieten manden en geeft ze via jou een tweede leven. “Er is al zoveel moois – waarom zou je het nieuw kopen?” Naast rieten manden vind je bij Panier Panier ook natuurlijke zepen, woonaccessoires en binnenkort: vintage picknickkleden!

Simone woont nu alweer zo’n vijf jaar ‘in de grote stad’ – een heerlijke plek om te wonen omdat alles zo dicht in de buurt is. De laatste tijd begint het wel te knagen en verlangt ze naar een eigen moestuin, frisse boslucht en meer groen. Ooit! Tot die tijd zoekt ze af en toe een rustig parkje op, inclusief picknickmand met kleedje en lekkers. En ze deelt graag haar insider tips met ons, zodat ook jij kan genieten van stokbrood met kaas onder de zon. 

Picknicken in Rotterdam: Zoek de kleine parkjes op.

Zodra het zonnetje een beetje schijnt, lijkt het altijd of de complete stad op zoek is naar een stukje groen. Maar waar kun je naartoe als je de drukte wilt vermijden? Het is verleidelijk om in de alom bekende grote parken je kleedje te spreiden, maar deze zijn met mooi weer juist de drukste plekken van de stad.

Zoek dus juist de kleinere parkjes op. Vaak vind je ze vlakbij de grotere parken in de buurt. Bijvoorbeeld Park Rozenburg of Het Museumpark. Ook het Vroesenpark is rustiger dan Het Park of de Kralingse Plas. En in een stad als Rotterdam is er nog een derde optie: water in plaats van groen. Leg je kleedje uit langs de Parkkade met uitzicht op de Maas en het Scheepvaartkwartier. Een ruim gevoel met weids uitzicht op de stad. En hoewel het misschien een open deur is, zijn ochtenden en doordeweekse dagen de rustigste momenten.

Picknicken in Rotterdam | Vintage manden van Panier Panier.

En wanneer je dan van plan bent om ergens lekker te gaan zitten en snacken? Vul dan je picknickmand met lekkers, zodat je heerlijk kunt picknicken in Rotterdam! Zoals bijvoorbeeld met producten van lokale bedrijfjes Regina Rotterdam en Parqiet:

Regina Rotterdam.

Regina Rotterdam
Zwaanshals 325C
3035 KK Rotterdam

Voor de mooiste huisgemaakte delicatessen van Rotterdam moet je naar Regina. Anna startte begin 2020 haar winkel. Alle jams, cakes, koekjes, hummus, salades, siropen, soepen en pickles maakt ze zelf. De ingrediënten zijn met zorg gekozen en plukt ze soms zelfs van eigen land of wild uit de stad. En omdat het oog ook wat wil, is alles prachtig verpakt – minimalistisch en met oog voor het milieu. Daarnaast verkoopt ze ook zuurdesembroden, wijnen en kazen – alles dus wat je nodig hebt voor een goede picknicklunch. Picknickmand vergeten? Geeft niet, je vindt er ook manden van Panier Panier!

Parqiet.

Parqiet
Baden Powelllaan 20
3016 GJ Rotterdam

Gelegen in Het Park (Rotterdammers zijn lekker to the point), vlakbij de Erasmusbrug, is Parqiet de hotspot tijdens lange wandelingen en zonnige lanterfanterdagen. Voor goede koffie, een wijntje, een lekkere lunch of een stukje ambachtelijk gebakken taart zit je hier wel goed. Uiteraard kun je aanschuiven op hun terras (in de zomer rekt dit uit tot op het grasveld, inclusief houten ligstoelen), maar nog leuker: neem een kleedje mee en laat je mand vullen met de lekkerste take-away. Zoek een rustig plekje in een uithoekje van het park of aan de kade – en geniet!

Picknicken in Rotterdam | Vintage manden van Panier Panier.

Laat een reactie achter

0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle opmerkingen
Klein Bedrijfje
Blogcategorieën
Nieuwste blogpost

Notitieboeken, lijstjes maken, stationery, ik ben gek op papier! Want …

Wil jij niets missen?

Word ook een insider van Klein Bedrijfje voor exclusieve updates, winacties en meer…

Meer gastblogs van Reggy

Schrijf je in!
En wees als eerste op de hoogte van acties, nieuwe bedrijfjes en meer.