We weten inmiddels dat in deze gekke tijden door Corona alles even anders gaat, alles even anders moet en sommige dingen voorgoed veranderd zijn. Werken doe je thuis, met mooi weer blijf je binnen en een heleboel toffe bedrijfjes hebben de deuren moeten sluiten. 

Maar dat weerhoudt de meesten er gelukkig niet van om toch met een aantal hele toffe initiatieven te bedenken. Voor zichzelf, maar ook voor anderen. Afgelopen week deed ik een oproepje op Instagram om de leukste initiatieven met mij te delen. En wow, daar werd massaal op gereageerd!

Ik heb er een hele hoop verzameld, zodat je een fijn overzichtje hebt en Kleine Bedrijfjes, heel makkelijk kunt supporten :-). 

Heb ik iets gemist? Moet er nog een initiatief bij? Laat het mij vooral weten! Ik probeer deze blog de komende weken zoveel mogelijk up-to-date te houden.

De komende tijd doet Kirsten, van Maison KOOS, een gratis kaartje (voorzien van een postzegel) bij iedere bestelling. Het is daarnaast mogelijk om een bestelling te versturen naar een ander adres, zodat je iemand makkelijk kunt verrassen met een aardigheidje. 

Laat je, bij de opmerking bij je bestelling, een persoonlijk bericht achter? Dan schrijft Kirsten dit op een mooi kaartje en stuurt ze deze met de bestelling mee! Meer hierover: www.maisonkoos.nl.

Vanaf afgelopen zaterdag (4 april) organiseert Giselle, van Brandt Kaarsen, elke zaterdag (4 in totaal) een winactie voor anderen. Je kunt dan dus een cadeautje voor iemand die het verdient winnen! Daarnaast krijg iedereen die meedoet een code voor gratis verzending van je bestelling, mocht je zelf iets willen toesturen. Je vindt alle winacties terug op het Instagram account van Brandt.

Tekenbox met korting van Nynke Boelens

Om het thuis blijven (met of zonder kids) net wat leuker te maken, geeft Nynke 20% korting op haar Love-to-draw box. Er zit een tekenboekje in met meer dan 100 oefeningen, een schetsboek en potlood, zodat je meteen kan starten. De box is verpakt in een brievenbus doosje, die gewoon door de brievenbus past, je hoeft er de deur niet eens voor open te doen! Naast de tekenbox vind je op haar site ook een tekenboekje, kan je gratis tekenwoorden downloaden en zijn alle lieve kaartjes nu met 20% korting. Meer weten? Je vindt alle info ook terug via Nynke’s Instagram.

Gepersonaliseerde kleurplaat door Spruit Studio

Spruit Studio heeft ook een tof initiatief. Altijd al je eigen kleurplaat willen hebben? Dat kan nu! Doe mee aan de Corona actie, voor € 5,00 per kleurplaat, en Annemarie maakt er graag eentje voor je. Ook hebben? Stuur een mailtje naar annemarie-visser@hotmail.nl of een pb’tje via Instagram.

Rainbow Boxes voor helden in de zorg

Rainbow boxes is een heel nieuwe initiatief van Anita! Zij maken cadeaupakketjes voor onze helden in de zorg, door middel van donaties van (kleine) webshops.

Voor andere kleine bedrijfje is het tevens een kans om hun shop even wat extra exposure te geven aangezien Rainbox Boxes vermeldt welke shops hebben bijgedragen aan de pakketjes.

Meer informatie vind je via het Instagram account van Rainbow Boxes.

Gratis kleurplaten van An Otter Design

An Otter Design ontwerpt, speciaal voor nu, kleurplaten, zodat de kinderen even vermaakt kunnen worden of je zelf iets kan inkleuren. In deze tijd extra belangrijk om te blijven ontspannen! Je vindt ze gratis online, op de website, om zelf uit te printen.

Kraampakketten door Kyra Elgersma

Een eenzame kraamtijd, zonder bezoek. Zonder eerste wandeling. Dat is natuurlijk iets wat je geen één nieuwe mama toewenst. In je mooiste, puurste tijd van je leven ervaar je nu enkel nog spanning en angst, eenzaamheid en verdriet.

In samenwerking met een paar hele leuke shops, maakt Kyra kraampakketten voor aanstaande en net bevallen moeders. Heb je een shop die zich graag wilt aansluiten? Neem dan even contact op met Kyra via haar Instagram account.

Voor de locals in Utrecht

In Utrecht is er een samenwerking gestart tussen lokale bedrijfjes, zodat je hun producten op één punt kunt afhalen.

De bedrijfjes die meedoen zijn onder andere:
⁠Brood van @bouke_de_bakker
Kleding voor en door Utrecht van @utcasfinest030
Producten uit de moestuin, onder andere verse sapjes, aardappelen en uien van @de_dyck
Speciaalbiertjes (per stuk/per doos/growler) van @eleven_brewery
Zepen & meer van @zepig.nl en @zeeplokaal.⁠

Adres: Eendrachtlaan 100, te Utrecht. 

Gelijk een heel pakket aan lokale producten bestellen? Dat kan via de site van Eleven Brewery

Broche van La Miséto voor Because We Carry

Yes, hij staat online: de C. broche die Karin, van La Miséto, speciaal voor @because_we_carry heeft ontworpen 🍊.

Deze fantastische stichting deelt op dit moment duizenden sinaasappels per week uit in vluchtelingenkampen op Lesbos. Om de weerstand van deze mensen iets op te krikken en hopelijk een beetje bescherming te kunnen bieden tegen het Corona virus wat zich inmiddels ook in de kampen heeft aangediend. Van elke broche gaat € 5,00 naar Because We Carry. Help je mee?

Lettertasjes van Voortborduren voor Because We Carry

Niet alleen La Miséto, maar ook Voortborduren doet mee met een actie voor @because_we_carry.

Voor € 15,00 koop je een biologisch (en duurzaam geproduceerd) katoenen tasje dat door Voortborduren wordt geborduurd. Van elk tasje gaat 10% naar Because We Carry. De actie loopt de hele maand april!

Kaarten bij Studio Mijlpaal

Studio Mijlpaal heeft, speciaal voor deze rare tijden, een nieuwe serie kaarten ontworpen. Een kaartje sturen is zo makkelijk en snel geregeld, maar een super fijn gebaar naar iemand die het heel goed kan gebruiken :-). Met één setje kun je 4 mensen verrassen met een kaartje. In elke set zitten van beide ontwerpen 2 ansichtkaarten. De kosten van een set zijn € 5,00. De kaarten zijn ook per stuk verkrijgbaar voor € 1,95. Meer info? Check de Instagram van Studio Mijlpaal.

Heldenportret via Wall-vis

In ons land zijn nu allemaal mensen keihard aan het werk voor ons. Vind jij nou ook dat dit echt helden zijn? En wil je deze mensen een hart onder de riem steken?

Dan kun je ze een heldenportret sturen! Voor € 2,95 maakt Marielle van Wall-vis een portret die je zelf kunt (laten) uitprinten en versturen.

Stuur Marielle een pb’tje via Instagram of een mailtje naar marielle@wall-vis.nl.

Doosje Liefde van Faith Lifeline

Voor al die mensen die nu thuis op elkaars lip zitten, geen kant op kunnen (of willen), maar toch de sfeer binnenshuis willen bewaren heeft Faith Lifeline een bijzondere doosje Liefde in de sale gedaan, nu van € 12,95 voor € 9,95.

Dus zet een kopje thee @deboomnl
Steek een kaarsje aan @almirah.nl
Geniet van een heerlijk koekje @malukusnacks0172
Is alles op? Dan heb je nog koffie tegoed van @kersvers_alphen

Meer weten? Check het Instagram account van Faith Lifeline.

Bestellen bij Skandinavien

Skandinavien is de toffe webshop én winkel van Anne. Zowel online als offline vind je bij haar producten met Scandinavische uitstraling, zoals verschillende woonaccessoires, verlichting en stationery. Leuk!

Haar winkel houdt ze helaas ook even dicht, dus speciaal voor tijdens deze gekke periode neemt eigenaresse Anne de verzendkosten al vanaf € 30,00 voor haar eigen rekening, in plaats vanaf € 75,00. Wil je dus een kleinigheidje voor iemand bestellen om cadeau te doen? Dan zou ik zeker even in haar webshop kijken! 

Cadeaupakketje bij Licht & Fijn conceptstore

Is er iemand die je wat extra liefde wil sturen? Iemand die het zwaar heeft, alleen is of keihard moet werken? Of iemand die je heel erg mist? Voor dat extra beetje liefde heeft Licht & Fijn conceptstore het Hart onder de Riem pakketje samengesteld. Deze bevat een leuke kaart, een heerlijk stuk zeep van Werfzeep en fijne kaarsen.

Je kan kiezen wat er precies in het doosje komt afhankelijk van waar je de ontvanger extra blij mee maakt (soort zeep en kleur kaarsen). Het totale pakketje kost slechts € 11,25.

Hebben? Je vindt dit pakketje hier terug!

Op berenjacht met Label By Simoon

Zo’n leuk initiatief al die beren voor de ramen om een berenjacht te doen. De kids van Simone waren zo enthousiast dat ze besloot een aantal gratis printables te maken in dit leuke thema. Zo vind je op haar site een slinger, maar ook een poster!

Je kunt ze gratis downloaden, uitknippen, inkleuren en ophangen. Deze kan je dan ophangen bij je beer of ophangen als je geen beer in huis hebt. Je vindt ze terug via Simone’s link op Instagram.

#deeldeliefde schaaltjes van De Rommelkamer

De #deeldeliefde schaaltjes staan online! Deze schaaltjes zijn bedacht door Lyze, van Knoop, en beschildert door Lotte, van de Rommelkamer. Je vindt ze op Lyze’s site: www.knoop.shop. Samen zijn ze begonnen met het maken van snackschaaltjes met humoristische uitspraken die passend zijn bij ouderschap.

En speciaal voor deze moeilijke tijd is er een serie, zodat je zelf een lief en persoonlijk schaaltje kan toesturen :-).

Supriseboxen van Snor

Heb jij er al eentje besteld? Snors corona surpriseboxen zitten boordevol cadeautjes om op te sturen of voor iemands deur te leggen. Een grote box of een kleine box, voor de helft van de normale prijs. Omdat zoveel mensen een hart onder de riem kunnen gebruiken. Meer info vind je via de site van de Wereld van Snor

Potje Support van Pieter Pot

Ken je Pieter Pot al? Deze toffe bezorgdienst verpakt jouw boodschappen in potten in plaats van plastic! Potje leeg? Dan vullen ze ‘m weer! 

En ze hebben een heel tof corona-initiatief: Potje Suppert. Dit potje wordt niet bij jou bezorgd, maar bij iemand die het in deze tijd goed kan gebruiken. Denk aan ouderen die moeilijk boodschappen kunnen doen, voedselbanken met een tekort aan levensmiddelen en de mensen in de zorg die wel een traktatie kunnen gebruiken. Lees meer over Potje Support op onze website. 

Dineren wordt doneren @Bartsboekje

Maartje (van Barts Boekje) says it all: “Alle (schone) handjes op elkaar voor de ondernemers van Nederland.”

Via haar website heeft ze een speciale actie in het leven geroepen om de Nederlandse (horeca)ondernemers te steunen. Want die hebben onze hulp hard nodig! Haar oproep: Doneer het bedrag waar je deze week waarschijnlijk voor was gaan dineren (of waarvoor je een biertje was gaan drinken). Barts Boekje zorgt dan dat de voltallige opbrengst aan ondernemend Nederland wordt geschonken! Meer weten? Check de site van Barts Boekje voor alle info over hoe je kunt doneren, zodat we straks weer lekker kunnen dineren!