fbpx

-By Lilian-

Woet & Woel

Afval een ereplaats geven in je huis, dat klinkt niet als iets dat je normaal zou doen, toch? 

Maar, trust me on this, de producten van Lilian verdienen dat plekje, ondanks dat ze gemaakt zijn van weggegooid materiaal, absoluut! 

Voor haar webshop Woet & Woel blaast zij nieuw leven in afval en creëert de mooiste producten van afvalhout, stukjes rest stof of plukjes wol. 

En van die duurzame werkwijze worden wij happy, toch :-)?!

Lilian is de slimmerik die achter webshop Woet & Woel zit. Deze mams van twee kinderen is het liefst creatief bezig en de eerste stappen voor een eigen webshop waren dan ook een aantal jaar geleden al gezet. Zwanger van haar oudste dochter bleek de zoektocht naar de perfecte wandlamp voor de kinderkamer een uitdaging en besloot ze er zelf eentje te maken.

“Ik vind het heerlijk om thuis een gezellige plek voor de kinderen te creëren, maar wel in de stijl die bij ons huis past. Dus veel met hout en natuurlijke kleuren.”

Woet & Woel | Boekensteun wereldbol

Toen ze bij haar tweede kindje wederom zelf aan de slag ging in de kinderkamer was het zaadje definitief gepland. Het was dan ook geen verassing toen, twee jaar later, haar webshop en nog twee ‘kindjes’ werden geboren: De stoere en eigenwijze boomstronk Woet en de rustige en kalme Woel. 

Deze twee mascottes zijn niet zomaar gekozen: Lilian maakt met name producten voor de kinderkamer en gebruikt hiervoor het liefst hout (Woet) en andere natuurlijke materialen, zoals wol (Woel). En laat hout nou één van de dingen zijn die nog prima te gebruiken is voor een tweede, derde of zelfs vierde leven.

“Een bezemsteel, een houten bank, een restantje latten: wie zou denken dat je in afvalcontainers nog zoveel moois kunt vinden? Tenminste.. als je er oog voor hebt en het niet erg vindt om een keer uit te glijden over een bananenschil of het zaagsel uit je haar te moeten schudden.”

Woet & Woel | Naam op maat
Woet & Woel | Gepersonaliseerd geboortecadeautje, naam en geboortedatum.

Je vindt bij Woet & Woel onder andere boekensteunen, slingers en kasten. Stuk voor stuk gemaakt van afvalhout of van restpartijen textiel en wol. 

En ben je op zoek naar een specifiek product, maar kun je niet vinden wat je zoekt? Dan is ‘Woet & Woel op maat‘ iets voor jou! Lilian gaat namelijk graag voor je aan de slag om jouw perfecte meubel of decoratie voor je te maken :-).

Woet & Woel | Houten figuurtjes
Duurzaam dus he?

Zeker! Woet & Woel doet er zoveel mogelijk aan om een duurzaam steentje bij te dragen. Niet alleen omdat er grotendeels gewerkt wordt duurzame materialen, zoals afvalhout, restanten stof en wol en milieuvriendelijke verf, maar ook omdat Lilian aan de achterkant op een duurzame manier probeert te ondernemen:

“Er wordt zo weinig mogelijk geprint, waardoor de factuur alleen per mail verstuurd wordt en niet ook nog eens in de doos (die ook wordt hergebruikt) meegestuurd wordt. En grote kans dat het lintje om het cadeau dat je in de doos vindt eerder om een ander cadeautje zat.”

Producten van Woet & Woel hebben?

Je vindt alle producten van Woet & Woel terug via Lilians webshop: www.woetenwoel.nl

Woet & Woel | Instrumenten van hout, gitaar en saxofoon
Schrijf je in!
En wees als eerste op de hoogte van acties, nieuwe bedrijfjes en meer.