-By Nadia-
-& Florian-

To Jungle

To Jungle is het kleine, duurzame (yes!) bedrijfje van Nadia en Florian. Hun webshop zit vol met alternatieven voor vervuilende (bijvoorbeeld plastic of single use) producten uit het dagelijks leven! Maar wat is ‘To Jungle’ precies? Beter dan Nadia en Florian zelf kan ik het eigenlijk niet zeggen.. To Jungle is namelijk een werkwoord:

“De wereld veranderen doen we door samen actie te ondernemen. We willen bewustzijn creeëren zonder iemand te veroordelen. Daarnaast willen we het men ook gemakkelijk maken om een steentje bij te dragen door duurzame alternatieven te bieden voor dagelijkse producten.”

      Snel naar Duurzame Bedrijfjes

Online
Offline

Pleur te Rotterdam 
Collectiv By Swan te Rotterdam
Voorlopig te Rotterdam 
Buiten te Rotterdam 
Etalage Fabriek te Delft

Hun webshop To Jungle is dan ook niet zomaar ontstaan. Nadia en Florian zijn inmiddels zes jaar samen en gek op ontdekken en reizen. Tijdens deze reizen komen ze op de mooiste plekjes. Zo sliepen ze midden in de jungle, bewonderden ze de Big five en hebben ze veel gedoken. Eén ding hadden deze reizen echter allemaal gemeen: Ze vonden overal, echt overal, plastic.

“Het plastic was niet alleen te vinden in winkeltjes en om elk los product, maar ook op de plekken waar we zelf met bloed zweet en tranen waren gekomen had het plastic zijn weg al gevonden.”

Het besef groeide dat er snel verandering moet komen in de levensstijl van veel mensen, maar dat het niet vanzelf gaat. Na een paar maanden was het weer tijd om naar Nederland terug te keren en waren ze vastberaden om de reisinspiratie om te toveren tot hun eigen webshop To Jungle.

Nadia en Florian zoeken stad, land en zelfs buitenland af voor de beste en leukste producten. Zodra ze zelf in huis iets missen, of iets bijna op is, gaan ze op zoek naar een duurzaam alternatief. En dat doen ze net al lang tot ze iets gevonden hebben waar ze zelf echt blij van worden; Van de kwaliteit, de ‘looks’ en de prijs! Door toffe, mooie en betaalbare producten te bieden willen ze mensen, of ze nou opzoek waren naar iets duurzaams of niet, inspireren na te denken over hun consumeren. 

“Dat klinkt misschien zweverig, maar dat is het niet! Het is juist heel praktisch! De natuur heeft voor alles wel een oplossing, dus waarom zou je dan een nieuw product moeten maken?”

Duurzaam dus he?

Tsja, dat lijkt mij duidelijk! Alle producten in de webshop van Nadia en Florian moeten herbruikbaar, natuurlijk, of plastic vrij zijn. Daarnaast letten ze ook op verpakkingen. In het geval van veel producten ontwerpen ze die zelf en zijn er geen overbodigheden, zodat ook hier de impact laag blijft. Dankzij de directe lijnen met hun leveranciers, voor de producten die ze niet zelf maken, weten ze waar alles vandaan komt.

“We weten wie de rietjes maakt, dat hij geen oerwoud kapt om massaal bamboe te planten en dat we ook in landen als Indonesië (waar ze vandaan komen) laten zien dat je met duurzame producten geld kan verdienen. We verkopen dus toffe producten met een mooi en duurzaam verhaal.”

Producten van To Jungle hebben?

Dan hoef je alleen maar even naar de webshop te gaan en te bestellen: www.tojungle.com! Daarnaast liggen de producten van Nadia en Florian ook in fysieke conceptstores:

Pleur te Rotterdam 
Collectiv By Swan te Rotterdam
Voorlopig te Rotterdam 
Buiten te Rotterdam 
Etalage Fabriek te Delft