-By Femke-

Studio Kvinna

Oeeeh, wat werd ik gelukkig van de website van dit leuke kleine bedrijfje. Want het bracht mij een beetje (oké best een beetje boel) terug naar mijn IKEA-roots…

Bij Studio Kvinna vind je geïllustreerde kaarten, prints en woonaccessoires; producten waarvan je een glimlach op je gezicht krijgt. 

De illustraties zijn herkenbaar, simpel maar gedetailleerd. Soms met een vleugje humor en vaak geïnspireerd op één van mijn favoriete landen: Zweden. Fijn!

Sinds eigenaresse Femke op vakantie is geweest in Zweden haalt ze haar inspiratie voor Studio Kvinna uit dit fijne land. En ze heeft groot gelijk! De Zweedse cultuur zit boordevol mooie kleuren en patronen en Femke laat ze graag terugkomen in haar illustraties. En dat niet alleen, zelfs de naam van haar bedrijfje komt uit Zweden: 

“Mij is verteld dat de naam Femke uit het Fries komt, en zoiets betekent als ‘vrouwtje’.
Na een vakantie in Zweden ben ik erg fan geworden van het land en de taal. Kvinna is Zweeds voor ‘vrouw’ en zo is het gekomen dat mijn bedrijf zo heet.”

Al sinds Femke een potlood kan vasthouden maakt ze verhalen, met illustraties en woorden. Thema’s die ze vaak laat terugkomen zijn natuurlijk Scandinavië en de natuur, maar ook katten en eten en drinken. 

“Zo fijn om mijn eigen wereld te scheppen met de dingen waar ik blij van word en helemaal fijn dat andere mensen daar ook blij van lijken te worden. Mijn droom is om een kinderboek uit te brengen – de ultieme combinatie schrijven en illustreren.”

Producten van Studio Kvinna hebben?

Logisch natuurlijk, want alles is écht prachtig! Je vindt de producten van Studio Kvinna terug via Femke’s webshop: www.studiokvinna.nl