fbpx

-By Renate&Thimo-

Studio Drijfveer

Als je samen een perfect duo lijkt om te gaan ontwerpen én maken, dan moet je daar wat mee doen, toch? 

Zijn passie voor techniek én haar voorliefde voor design zorgden ervoor dat Thimo en Renate in 2020 met hun eigen, kleine design studio begonnen: Studio Drijfveer. 

Een studio waar de mooiste, minimalistische interieurproducten worden gemaakt én waar functionaliteit voorop staat! 

Meer over weten? Lees lekker verder :-).

Renate en Thimo zijn het enthousiaste duo achter Studio Drijfveer: Een kleine design studio, dat zij in 2020 oprichtte dankzij de aanschaf van een kleine 3D printer.

“Al onze producten worden door ons ontworpen, gemaakt, verpakt en verzonden. We doen het liefst alles zelf qua productie, maar in de gevallen waarin dat simpelweg niet mogelijk is werken we graag samen met lokale partners.”

Eén van de kamers in hun appartement dan ook een echte ‘werkplaats’ te noemen, mede dankzij een extra 3D printer, die Thimo zelf ontwierp, en het uitbreiden van gereedschap, zodat ze ook met hout en metaal aan de slag kunnen.

Inmiddels ontwerpen en maken ze voor Studio Drijfveer met name minimalistische interieurproducten voor in huis, maar ook voor cafés, restaurants en andere bedrijven. Hun collectie, waarbij functionaliteit en ‘clean design’ duidelijk voorop staat, loopt flink uiteen: van een lampenkap tot een uithangbord voor winkels. 

“We merkten dat onze Paper Roller, die in eerste instantie bedoeld was om to-do lijstjes op te schrijven, ook veel gebruikt werd als menu houder in cafés en koffiebars. Het inspireerde ons om nog meer producten voor deze branche te maken, maar we zien het als een uitdaging om onze producten op zo’n manier te ontwerpen dat ze in vrijwel elke ruimte goed passen, of dat nu een café of iemands woonkamer is.”

Producten van Studio Drijfveer hebben?

Dat kan! Je vindt alle producten terug op de website: www.studiodrijfveer.com.