fbpx

-By Eva-

Savara Intimates

Oelalaaaaa! 

“Creating a bra revolution to save the planet.”

Het eerste lingeriemerk op Klein Bedrijfje is een feit, wat tof! 

Bij Savara Intimates vind je niet alleen hele mooie, maar ook nog eens duurzame lingerie. En dat gewoon bij een klein bedrijf in Nederland. Wie zegt dat duurzaam niet sexy is?!

Meer weten? Even doorscrollen!

Met twee linkerhanden én een supergoed idee besloot eigenaresse Eva haar baan op te zeggen en te beginnen aan haar eigen lingeriemerk. Savara Intimates maakt mooie, comfortabele en, net zo belangrijk, duurzame lingeriesetjes. En dát is nou net datgene wat ik nog miste in mijn zoektocht naar duurzaam! 

“Na het behalen van mijn master startte ik met mijn ‘droombaan’ die goed aansloot op mijn studie en in alle opzichten perfect was. Toch bleek dit niet zo’n goede match te zijn met mij en ik ben bij mijzelf ten rade gegaan wat ik eigenlijk wilde gaan doen met mijn leven. Klinkt als een grote vraag, dus ik ben ook groot en in mogelijkheden gaan denken. Al snel kwam ik op het idee van Savara Intimates […] Vanaf dat moment is het een grote uitdaging en leerweg geweest, maar het is zo ontzettend gaaf om te doen. Ik krijg energie van elk stapje in het proces en het allerleukste is het tegenkomen van mensen met dezelfde mindset.”

klein bedrijfje savara duurzame lingerie
klein bedrijfje savara duurzame lingerie
Duurzame lingerie dus?

Woo-hoo! Yes, want naast dat de lingerie van Savara Intimates prachtig is, is het ook nog eens goed voor de planeet! Eva gebruikt stof overschotten, gecombineerd met de milieuvriendelijke stof Tencel om hun lingeriesetjes te maken. Daarnaast heeft ze een hele belangrijke feature aan de BH’s toegevoegd: een maatsysteem, waardoor je niet steeds een nieuwe BH hoeft te kopen als je maat een beetje fluctueert. Hierdoor kan overconsumptie geminimaliseerd worden. 

“De collectie bestaat uit limited edition setjes en bij elk verkocht item wordt een boom geplant. De productie vindt plaats in Nederland op kleine schaal. De designs zijn pas klaar als we direct een glimlach zien bij de vrouwen die het dragen!”

Producten van Savara Intimates hebben?

Dan kun je, vanaf 12 maart 2020, bij Savara Intimates terecht via de webshop: www.savaraintimates.com. Dagje eerder al shoppen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang per vandaag al toegang :-). 

klein bedrijfje savara duurzame lingerie