fbpx

-By Vanessa-

nez living

Herken je die frustratie?
Je vindt een product dat er supermooi uitziet, maar helemaal niet zo duurzaam is.. Óf het is juist super duurzaam, maar eigenlijk helemaal niet zo mooi.

Vanessa besloot vanuit deze frustratie en haar passie voor ‘all things stationery’ te starten met nez living: Een bedrijf met een verhaal én oog voor duurzaamheid. 

Je vindt op haar site dan ook de mooiste, duurzame stationery terug. 
En dat is natuurlijk echt iets voor ons ;-).

Verder lezen?
Scroll dan lekker door!

Waarom kunnen producten niet zowel duurzaam als ook mooi zijn? Vanessa kwam zo vaak voor de keuze te staan tussen een duurzaam product en een product dat er mooi uitziet. Dat moest anders kunnen! Ze startte daarom haar eigen webshop nez living: Met duurzame stationery, dat er ook nog eens prachtig uitziet!

“We hechten waarde aan zowel stijl als duurzaamheid, en zien deze twee als complementair. Onze producten zijn professioneel en modern, waardoor ze de perfecte hulpmiddelen zijn om te gebruiken in een werkcontext, maar ook in je persoonlijke leven en vrije tijd. Het samenspel tussen doelgerichtheid en mindfulness is fundamenteel voor onze doelstellingen.

nez living | Eigenaresse Vanessa van webshop nez living voor duurzame stationery.
nez living | Duurzame notitieboek in kleur Ruby.

Alle producten van nez living worden met het grootste zorgvuldigheid samengesteld, doordat Vanessa bij elke keuze haar waarden over welzijn, duurzaamheid en productiviteit meeneemt. Het idee van een circulaire economie vormt hierin de basis en houdt in feite in dat er geen afval meer zou hoeven te bestaan en grondstoffen steeds opnieuw gebruikt kunnen worden :-). Dit dankzij de Engelse 6 R-en: Refuse, Rethink, Reduce, Repurpose, Recycle en Recover.

“Het doel is om duurzame ontwikkeling te bereiken en tegelijkertijd milieukwaliteit, economische welvaart en sociale rechtvaardigheid te creëren, voor het belang van huidige en toekomstige generaties, waardoor we een meer holistische kijk op het bedrijfsleven krijgen.”

Het gaat binnen haar bedrijfje dus niet alleen om de Euro’s of Dollars, maar juist om het nastreven van een hoger doel :-). Ooohh, en daarom houden wij nou zoveel van kleine bedrijfjes, toch?

nez living | Duurzame notitieboeken Luisa in kleuren Tanzanite en Ruby.
Echt duurzame stationery dus?

Yes, absoluut! Vanessa vertelt er zelf heel uitgebreid over op haar website, maar trust me: Ze doet er echt alles aan om haar notitieboeken zo duurzaam mogelijk (en met name zonder het achterlaten van afval) te produceren. 

“Bij nez living bieden we luxe producten aan die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen en lang mee zullen gaan, zodat je geen behoefte meer hebt aan onnodige en verspillende vervangingen. 
Onze materialen zijn veganistisch, omdat we weigeren met dierlijke producten te werken, en bestaan grotendeels uit natuurlijke en organische grondstoffen. Waar het gebruik van fossiele materialen noodzakelijk is, richten we ons op het vervangen van primaire fossiele vezels door gerecyclede alternatieven.

nez living | Detail duurzaam notitieboek.
nez living | Duurzame notitieboeken, details.
nez living | Duurzame notitieboek in kleur Ruby.

Daarnaast worden Vanessa’s producten op een maatschappelijk verantwoorde wijze gemaakt, zoveel mogelijk lokaal om het transport te beperken, en meestal in samenwerking met familiebedrijven. 

“We geloven dat alles in deze wereld met elkaar is verbonden. Daarom doen we alles met het grootste respect voor de mens en onze planeet.”

Producten van nez living hebben?

Je vindt Vanessa’s producten terug in haar webshop via: www.nezliving.com/nl/shop.

nez living | Duurzame notitieboeken
Schrijf je in!
En wees als eerste op de hoogte van acties, nieuwe bedrijfjes en meer.