fbpx

-By Joyce-

Hip en Eigenwijs

Kinderkleding

Dat kleine bedrijfjes vaak starten vanuit een hobby komt denk ik niet als een verrassing.

Het is natuurlijk onwijs fijn als je iets, waar je heel veel plezier van hebt, kunt uitbreiden tot een eigen bedrijfje, toch? 

Joyce, van Hip en Eigenwijs, begon haar bedrijfje precies zo. Dankzij de aanmoediging vanuit haar omgeving besloot zij van haar hobby haar werk te maken en startte haar eigen kinderkledingmerk.

Nieuwsgierig naar haar hippe én eigenwijze outfits voor kids? Lees dan lekker verder ;-).

Inmiddels heeft Joyce een heel ‘wagenpark’ aan naaimachines staan, maar dat ze een eigen bedrijfje zou beginnen was niet zo vanzelfsprekend. Sterker nog, ze heeft er best even over getwijfeld of de kleding, die ze maakte voor haar eigen kids, wel goed genoeg was. Gelukkig wisten de vele verzoekjes én enthousiaste reacties vanuit haar omgeving haar toch over te halen om te starten met het maken van kinderkleding voor anderen.

“Onzeker als ik ben, hield ik de boot heel lang af. Maar door een hoop enthousiaste reacties en aanmoediging zei ik toch een keertje ja. En nog een keertje! En voor ik het wist maakte ik meer en meer op bestelling. Een plannetje voor een webshop werd opgegooid, maar werd net zo snel weer afgeketst door mij.”

Toch bleef de behoefte naar een eigen webshop knagen en toen de kids naar school gingen, en ze weer wat meer tijd had, besloot ze de sprong te wagen.

“Ik kreeg steeds meer zelfvertrouwen en durfde er stiekem van te dromen om van deze toffe hobby echt mijn werk te maken. Al snel volgde dan ook de inschrijving bij de Kamer van Koophandel.”

Hip en Eigenwijs werd geboren: Een kledingmerk voor kinderen met kleding die anders is dan de standaard, dankzij het gebruik van unieke stoffen. Zoals jurkjes met veel kleur én stoere broeken met een twist. Daarnaast vind je in de webshop matchende strikken die gemaakt zijn door een collega ondernemer.

“Ik ben echt een tikkeltje eigenwijs aangelegd en dat is ook mijn kracht. Ik hou van hippe kleding, anders dan wat je standaard in de winkel vindt, en durf te combineren met vrolijke kleuren. En dat is precies wat je terug ziet in de collectie.”

Duurzaam dus he?

Yes, ook nog eens! Joyce kiest de leveranciers van haar stoffen, maar ook de stoffen, zelf met zorg uit. Zo zijn alle stoffen afkomstig uit Europa en gebruikt ze duurzame stoffen zonder gevaarlijke gifstoffen. Niet elke stof bevat het GOTS keurmerk, omdat het helaas vrij prijzig is voor bedrijven om dit keurmerk te mogen dragen. Maar dat betekent gelukkig niet dat de stoffen niet duurzaam zijn!

Meer over weten? Joyce schreef een uitgebreid artikel over de stoffen in haar collectie en hoe ze deze uitkiest: www.hipeneigenwijskinderkleding.nl/stofinformatie.

Producten van Hip en Eigenwijs hebben?

Je bestelt alle kleding heel gemakkelijk via Joyces website: www.hipeneigenwijskinderkleding.nl.