-By Thijske-

Het Zeeplokaal

Het Zeeplokaal is het kleine bedrijf van Thijske, een eigen atelier voor handgemaakte zeep. 

Sinds 2018 heeft zij haar eigen plek in Utrecht en staat haar webshop live. Hier kun jij al haar duurzame, handgemaakte zepen bestellen!

      Snel naar Duurzame Bedrijfjes

Online
Offline

Atelier Het Zeeplokaal
Oudenoord 330
3513 EX, Utrecht

Het atelier is geen winkel: bezoeken mag altijd, maar het atelier is niet altijd bemand. Wil je er toch graag even langs? Stuur Thijske dan een berichtje!

Thijske is 27 en woont in Utrecht. Na haar afstuderen heeft ze veel verschillende kantoorbanen gehad, maar haar ei kon ze hier niet kwijt.

“In diezelfde periode begon ik me te verdiepen in douchegels en shampoos die ik destijds gebruikte. Ik was flabbergasted! Er zat zo ongelofelijk veel in, daardoor ging ik kijken naar alternatieven. Dat moest toch simpeler kunnen?”

Ze kwam al vrij snel uit bij vaste zeep. Door de productiemethode hoef je bij vaste zeep geen conserveringsmiddelen toe te voegen. Daardoor behoud je enkel de ingrediënten die je in aanraking wil brengen met het grootste orgaan dat je hebt: je huid. Deze persoonlijke zoektocht kwam samen met de zoektocht naar een nieuwe baan, waarna ze vrij snel besloot Het Zeeplokaal te beginnen.

Duurzaam dus he?

De zepen zijn vegan, palmolie-vrij en bevatten geen agressieve sulfaten, zoals SLS. Met het Zeeplokaal wil Thijske back to basics: ze gebruikt enkel kwalitatieve ingrediënten die mild zijn voor de huid.

“Het is onwijs leuk om te merken dat steeds meer mensen bewust kiezen voor zeep vanwege het duurzame aspect. Door het Zeeplokaal ben ik nog bewuster geworden wat je allemaal kan doen om een steentje bij te dragen aan een groenere levensstijl. Ik hoop met het Zeeplokaal mensen te inspireren om hier ook (kleine) stappen te nemen.”

Producten van Het Zeeplokaal hebben?

Ga dan snel naar Thijske haar webshop: www.zeeplokaal.nl. Hier vind je niet alleen haar duurzame zepen, maar ook mooie zeephouders terug. Zo’n fijn zeepje moet namelijk wel een lekker bedje krijgen, toch?

Zijn de Fietskoeriers actief in jou regio? Dan wordt het pakketje hiermee bezorgd! Fijn idee!