fbpx

-By Heleen-

Happinesz

Cosmetica heeft nooit een hele belangrijke rol gehad in m’n leven. Shampootje, deo, een crème en soms wat maskara. Dat was het wel ;-). Maar welke verpakking ik daarvoor uit het schap pakte? Uhmm eerlijk.. dat maakte eigenlijk niet uit.

Veel gebruik ik nu nog steeds niet, maar ik weet inmiddels wel beter: Ik probeer het duurzaam te doen!

Daarnaast kies ik (dankzij m’n werk als freelancer in de cosmeticabranche) steeds vaker voor producten zonder troep, maar met natuurlijke ingrediënten. Zoals de deo’tjes van Heleen en Ton van Happinesz! 

Meer over deze toppertjes weten? Lees dan even verder :-).

 

Heleen en Ton van Happinesz begrijpen waar ik het over heb. Net als ik, wilden zij niet alleen de hoeveelheid plastic flessen in de badkamer tot een halt roepen, maar ook geen gekke dingen meer opsmeren. 

“Toen we een tijdje in Mexico verbleven zagen we de alarmerende hoeveelheid plastic troep liggen tijdens wandelingen op verlaten stranden in Quintana Roo, Mexico. Dat vonden wij verschrikkelijk.”

Dat daarnaast, in producten die we dagelijks gebruiken en waar we veel geld voor betalen, ook nog eens ingrediënten zitten die slecht voor je kunnen zijn zorgde ervoor dat Heleen en Ton op zoek gingen naar een oplossing. 

“Ondertussen was mijn zus aan het experimenteren met het maken van haar eigen deodorants, gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten.”

Deze deo beviel bij de familie zo goed dat vanzelf alle puzzelstukjes op hun plaats vielen. Ze besloten hun krachten te bundelen en samen 100% natuurlijke, milieuvriendelijke, wegwerpplasticvrije deodorants te gaan maken.

Inmiddels hebben ze niet alleen een natuurlijke deo, maar ook andere natuurlijke lichaamsverzorgingsproducten ontwikkeld, zoals handcremes, bodylotions, zonnebrandcremes en lipbalms. Allemaal gemaakt van biologische grondstoffen. 

Duurzaam dus he?

Yes! Happinesz probeert voor zowel de verpakkingen als de ingrediënten te kiezen voor duurzaam. Zo wordt er gebruik gemaakt van zoveel mogelijk biologische ingrediënten en verpakt Happinesz het liefst zonder plastic. De aluminium blikjes voor de deo’s zijn bijvoorbeeld heel goed te recyclen óf te hergebruiken om iets kleins in te bewaren!

Daarnaast zijn de producten puur en zonder water, waardoor er geen onnodige (chemische) bindmiddelen of conserveermiddelen gebruikt hoeven te worden, zoals parabenen. Je smeert alle producten direct op je huid en hoeft dus niets te sprayen en daardoor te verspillen.

Producten van Happinesz hebben?

Je vindt natuurlijke producten terug in de webshop: www.happinesz.com. Koop je de producten liever offline? Dan kun je onder andere terecht bij Tiendas Diferentes :-).