fbpx

-By Daphne-

Daffies Vintage

Bij Klein Bedrijfje weten we het wel: Sommige kleding gaat veel te ‘fast’!

Nieuwe producten worden na een kort leven alweer weggedaan, omdat ze stuk zijn gegaan of niet meer ‘in de mode’ zijn.. Zonde natuurlijk en totaal niet duurzaam. 

Gelukkig geldt dat niet voor alle bedrijfjes in de fashionbranche én zeker niet voor de bedrijfjes die vintage verkopen, zoals het bedrijfje van Daphne: Daffies Vintage. 

Meer over weten?
Scroll dan lekker verder!

      Snel naar Duurzame Bedrijfjes

Online
Offline

Korte Sint Janstraat 17
4301 AE Zierikzee

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

Gesloten
Gesloten
Gesloten
11.00 – 17.00
11.00 – 17.00
11.00 – 17.00
Gesloten

Contact

De Zeeuwse Daphne heeft een passie voor kleding. En niet zomaar kleding, maar het liefst vintage:

“Ik kwam altijd al graag in kringloopwinkels en winkels met tweedehands kleding. Maar mijn eerste ervaring met vintage was toen ik een tijdje in Rotterdam woonde. Op een regenachtige dag kwam ik een knus winkeltje tegen in Rotterdam Noord, op de Zwaanshals. Er hing een bepaalde sfeer, alsof elk kledingstuk een verhaal had.”

Het viel haar daarnaast op dat de vintage kleding die ze spotte van veel betere kwaliteit was dan veel nieuwe (fast) fashion. Een eigen winkel in vintage werd de ambitie en niet voor niets begon ze, op haar Instagrampagina en via verschillende (online) marktplaatsen, met de verkoop van vintage fashion. Inmiddels is de droom werkelijkheid geworden en heeft ze een eigen website én winkel in het centrum van Zierikzee: Daffies Vintage. 

Daffies Vintage | Vintage kleding winkel in Zierikzee.
Daffies Vintage | Tweedehands kleding bij vintage winkel Daffies Vintage.

Daphnes producten komen met name uit Italië en is veelal met de handgemaakt: 

“Ik doe mijn best verschillende maten in te kopen, en de meeste kleding komt uit de jaren 60/70. Dat is dan ook mijn favoriete periode. Elk item is uniek, kleine kans dat je iemand vindt met hetzelfde item als jij!”

Dat is vast duurzaam, toch?

Yes, zeker! Want wanneer je investeert in vintage of tweedehands producten, geef je bestaande items een nieuw leven. Voor het product hoeven geen nieuwe grondstoffen verbruikt te worden. En het belandt ook niet op een afvalberg. Je maakt gebruik van wat er al is en dat maakt vintage duurzaam.

Producten van Daffies Vintage hebben?

Daphne showt al het prachtigs wat ze scoort zelf op haar webshop: www.daffiesvintage.nl.

Daarnaast heeft Daphne een winkel in het centrum van Zierikzee, waar ze ook producten van It’s OOAK (zij upcycelt stropdassen) verkoopt en handgemaakte sieraden van Sterck Merck.

Daffies Vintage | Duurzame vintage kleding van een duurzame winkel in Zierikzee
Schrijf je in!
En wees als eerste op de hoogte van acties, nieuwe bedrijfjes en meer.