fbpx

-By Daphne-

Daffies Vintage

Bij Klein Bedrijfje weten we het wel: Sommige kleding gaat veel te ‘fast’!

Nieuwe producten worden na een kort leven alweer weggedaan, omdat ze stuk zijn gegaan of niet meer ‘in de mode’ zijn.. Zonde natuurlijk en totaal niet duurzaam. 

Gelukkig geldt dat niet voor alle bedrijfjes in de fashionbranche én zeker niet voor de bedrijfjes die vintage verkopen, zoals het bedrijf van Daphne: Daffies Vintage. 

Meer over weten? Scroll dan lekker verder!

De Zeeuwse Daphne heeft een passie voor kleding. En niet zomaar kleding, maar het liefst vintage:

“Ik kwam altijd al graag in kringloopwinkels en winkels met tweedehands kleding. Maar mijn eerste ervaring met vintage was toen ik een tijdje in Rotterdam woonde. Op een regenachtige dag kwam ik een knus winkeltje tegen in Rotterdam Noord, op de Zwaanshals. Er hing een bepaalde sfeer, alsof elk kledingstuk een verhaal had.”

Het viel haar daarnaast op dat de vintage kleding die ze spotte van veel betere kwaliteit was dan veel nieuwe (fast) fashion. Een eigen winkel in vintage werd de ambitie en niet voor niets begon ze, op haar Instagrampagina en via verschillende (online) marktplaatsen, met de verkoop van vintage fashion. Inmiddels is de droom werkelijkheid geworden en heeft ze een eigen website: Daffies Vintage. 

Daphnes producten komen met name uit Italië en is veelal met de handgemaakt: 

“Ik doe mijn best verschillende maten in te kopen, en de meeste kleding komt uit de jaren 60/70. Dat is dan ook mijn favoriete periode. Elk item is uniek, kleine kans dat je iemand vindt met hetzelfde item als jij!”

Dat is vast duurzaam, toch?

Yes, zeker! Want wanneer je investeert in vintage of tweedehands producten, geef je bestaande items een nieuw leven. Voor het product hoeven geen nieuwe grondstoffen verbruikt te worden. En het belandt ook niet op een afvalberg. Je maakt gebruik van wat er al is en dat maakt vintage duurzaam.

Enne, nog een weetje: Sinds kort werkt Daphne samen met Zeeuwse Krukel. Zij maakt, van producten die Daphne niet kan gebruiken, een unieke haarband met ijzerdraad. Ook deze zijn te vinden via Daffies Vintage. Zo krijgen zelfs die kledingstukken nog een tweede leven!

Producten van Daffies Vintage hebben?

Daphne showt al het prachtigs wat ze scoort zelf op haar webshop: www.daffiesvintage.nl.