-By Maria-

-Jurre & de Makers-

CRE8

Klein is het Amsterdamse bedrijf CRE8, dat is opgericht door Jurre en Maria, niet te noemen. Het is bedrijf is daarmee net even anders dan de andere Kleine Bedrijfjes op de site.

Waarom ik CRE8 dan toch op de site heb gezet heeft echter een hele goede reden. Jurre en Maria hebben namelijk, samen met drie andere collega’s, een heel speciaal bedrijf opgericht. Benieuwd?

Lees dan vooral verder!

      Snel naar Duurzame Bedrijfjes

Online
Offline

Westerdoksdijk 597
1013 BX te Amsterdam

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

09:00 – 17:30
09:00 – 17:30
09:00 – 17:30
09:00 – 17:30
09:00 – 17:30
Gesloten
Gesloten

Bij CRE8 vind je niet alleen originele woonaccessoires en unieke sieraden, maar ook (gepersonaliseerde) kinderproducten. Alle producten zijn vervaardigd door middel van digitale productietechnieken, zoals lasersnijden en 3D-printen.

Maar dat is nog niet eens het meest speciaal aan dit bedrijf. CRE8 biedt namelijk een leer- en werktraject aan voor Amsterdamse jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt.

“CRE8 wil graag veel aandacht besteden aan de talenten en inzet van de minder zichtbare groepen binnen de lokale omgeving en specifiek de groep jongeren die zich in maatschappelijke achterstandsposities bevinden. Want voor de jeugd van nu, opgegroeid in een ‘digitale wereld’, zal het werken met de digitale technieken zeer zeker tot de verbeelding spreken.”

Eigenlijk is CRE8 het allemaal: Een cadeauwinkel, webshop, kleine fabriek, dienstverlener en stichting. En dat is nou precies wat dit bedrijf zo speciaal maakt!

Het volledige assortiment komt van de eigen ontwerptafel en ontstaan uit persoonlijke creativiteit. De producten zijn altijd zorgvuldig vervaardigd door CRE8’s ervaren én leerling ambachtslieden. Leuk detail: Bij elk product tref je het keurmerk aan van de verantwoordelijke maker.

En ook nog duurzaam?

Yes, ook nog! CRE8 is niet alleen goed voor de medemens, maar ook voor het milieu! Zo houdt het bedrijf zijn voetdruk zo klein mogelijk, door bijvoorbeeld alleen FSC-gecertificeerd hout te gebruiken, producten dichtbij (in hartje Amsterdam) te maken en te werken met 100% groene energie. Daarnaast streeft het bedrijf ernaar om zo min mogelijk afval te produceren. Het restmateriaal wordt dan ook zo veel mogelijk hergebruikt.

Producten van CRE8 hebben?

Dat is niet zo lastig! Je kan bij de winkel en werkplaats in Amsterdam langsgaan op werkdagen tussen 09:00 en 17:30. Woon je iets te ver weg? Geen probleem! Bestellen kan ook. Ga naar www.c-r-e-8.nl/shop/ en je vindt al het fijns van CRE8 online terug!

Altijd op de hoogte van de nieuwste Kleine Bedrijfjes en blogs?