fbpx

-By Lauren-

Café Congé

Woo-hoo, We hebben er weer een Belgisch én duurzaam bedrijfje bij op de site: Café Congé!

Dit label maakt heerlijke, comfy kleding en werkt niet alleen met duurzame materialen, maar is ook op andere vlakken duurzaam bezig.

Niet heiliger dan de paus, maar absoluut hard op weg naar een wereld zonder fast-fashion!

Nieuwsgierig naar hoe zij dit precies doen?
Read on ;-).

Wist jij dat een ‘Chansaar’ iemand is die veel ‘chance’ heeft en dus een geluksvogel is? Nope? Weer wat geleerd! 

Veel geluk hadden de Belgische Lauren en haar mede-oprichters van Café Congé overigens zelf niet echt. Ze begonnen hun kledinglabel namelijk in de zomer van 2020: Vol in de Corona-pandemie! Maar dat hield deze ondernemers niet tegen, geluk maak je immers ook zelf ;-)!

Samen proberen ze van de wereld een schoner plekje te maken en tegelijkertijd hun België wat meer op de kaart te zetten: “Our designs are fun and always related to our little country, Belgium.”

Een schonere wereld?

Yes, dat is het streven! Café Congé gebruikt daarom niet alleen biologische en gerecyclede materialen, maar laten ook, bij elk verkocht product, een boom planten in samenwerking met Natuurpunt. 

Daarnaast werken ze niet met een vaste voorraad, maar wordt er maar één keer in de maat geproduceerd om dead stock tegen te gaan. Met dit made-to-order systeem voorkomen ze overproductie en worden er geen kledingstukken onnodig weggegooid. Yaay for that! 

Producten van Café Congé hebben?

Dat is een makkie, maar let op, verreist soms wat geduld vanwege hun zero-waste aanpak! Café Congé heeft namelijk geen enorme voorraad, maar maakt elke derde week van de maand nieuwe kleding om ervoor te zorgen dat niets onnodig wordt geproduceerd. 

Je vindt alle info hierover én de eerst volgende deadline terug via de site: 
www.cafe-conge.be