fbpx

-By Rianne-

BijZonder Lekker Gebak

Koekjes, chocolade, snoepjes.. Ik ben een echte zoetekauw. M’n vriend snapt er soms helemaal niets van. Dat ik na het eten, terwijl ik vol zou moeten zitten, iets lekkers in m’n mond stop. 

Gelukkig snapt Rianne, van BijZonder Lekker Gebak, die cravings naar zoet heel goed!

Zij heeft van haar hobby haar beroep gemaakt en inmiddels maakt ze heerlijkste gebakjes en koekjes voor haar webshop BijZonder Lekker Gebak. Stuk voor stuk bijZonder, want zonder dierlijke ingrediënten en dus helemaal vegan.

Trek gekregen?
Lees dan vooral verder ;-).

Rianne is de eigenaresse van BijZonder Lekker Gebak, een webshop vol met plantaardige lekkernijen! Wat een cadeautje om dit nieuwe Kleine Bedrijfje te mogen verwelkomen op de site, want van zoet én duurzaam word ik uiteraard heel gelukkig ;-). Deze leuke webshop is ontstaan toen Rianne door Covid-19 haar baan verloor en haar liefde voor bakken weer oppakte: 

“Bakken vind ik al vanaf kinds aan geweldig! Mijn moeder zei ook altijd al dat ik de banketbakkersopleiding moest gaan doen (mother knows best), maar zelf zag ik het altijd meer als een hobby waar je toch je geld niet uithaalt.”

BijZonder Lekker Gebak | Vegan koekje met Lotus Speculaas koekjes.
Vegan koekjes.

Ze startte met het maken van koekjes voor haar familie, maar kwam er al gauw achter dat ze meer dan genoeg kon maken om een eigen bedrijfje op te zetten. Ze besloot een vegan bakcursus te volgen en experimenteerde met haar recept om hét perfecte vegan koekje te bakken. En dat is gelukt! Qua smaak mis je helemaal niets, maar haar heerlijke vegan koekjes zijn toch echt zonder dierlijke ingrediënten. 

“Ik probeer steeds te vernieuwen met nieuwe smaakcombinaties. Ook ben ik aan het experimenteren met nieuwe bakideeën voor in de webshop (keep you posted)!”

BijZonder Lekker Gebak | Plantaardige koekjes met bueno pasta.
Een duurzaam bedrijfje.

Yes, uiteraard is BijZonder Lekker Gebak een duurzaam bedrijfje! Niet alleen omdat Rianne’s koekjes vegan zijn, maar ze koopt haar ingrediënten het liefst ook nog eens biologisch en Fair Trade in.

“Daarnaast probeer ik rekening te houden met groot inkopen, zodat ik weer minder verpakkingen gebruik en dus minder afval!”

Koekjes van BijZonder Lekker Gebak hebben?

Je vindt Rianne’s plantaardige koekjes terug op haar website: www.bijzonderlekkergebak.nl.

En handig om te weten: Ze maakt ook glutenvrije koekjes!

Schrijf je in!
En wees als eerste op de hoogte van acties, nieuwe bedrijfjes en meer.