fbpx

-By Iris-

Atelier B Keramiek

Eenvoud en natuurlijke tinten. Met hier en daar een spikkeltje of een subtiel printje. Een perfecte basis om vanuit te werken en verder te experimenteren met nieuwe kleuren.  

In de webshop van Aterlier B Keramiek vind je prachtige items die ze met liefde maakt. Liever zelf ook met de handen in de klei? Zelfs dat is mogelijk 😉

Meer hierover weten?
Lees dan vooral verder!

De eigenaresse van dit duurzame bedrijfje is Iris uit Maarheeze. Zij maakt de prachtige handgemaakte creaties van Atelier B Keramiek. Begonnen als hobby, maar dat is inmiddels uit de hand gelopen tot een passie die niet meer te stoppen is. 

”Het liefst zit ik iedere dag met m’n handen in de klei, in mijn kleine atelier aan huis. Iets creëren met je blote handen, van een bolletje aarde tot een voorwerp dat je dagelijks kunt gebruiken. Dat heeft gewoon iets magisch.”

Voor Iris is het zelf maken van keramieken items een stukje loslaten van perfectie. En dat is precies wat ze wil meegeven aan haar klanten. Een moment om stil te staan, te genieten van de kleine dingen en het mooie in imperfecte dingen zien. 

”Ik ben altijd al creatief bezig geweest, maar toen ik begon met het maken van keramiek wist ik het meteen; dit is mijn passie! Ik volgde een cursus pottenbakken, kocht een eigen draaischijf en keramiekoven en toverde mijn garage om tot mijn eigen atelier. Via Instagram hield ik mijn avontuur bij en al snel volgenden de eerste bestellingen! Van bekende en onbekende mensen. Dat voelt nog iedere keer weer speciaal.”

 

atelier b keramiek
atelier b keramiek

Iris houdt van eenvoud en natuurlijk tinten, samen met een een printje of een spikkeltje hier en daar. De basis van haar collectie bestaat uit deze natuurlijke tinten met voornamelijk wit glazuur, maar af en toe experimenteren met kleur vind ze ook erg leuk!

”In mijn splinternieuwe webshop vind je prachtige creaties die perfect zijn als cadeau voor jezelf of voor een ander. Zoek je iets speciaals of gepersonaliseerd? Ook dat kan gewoon! Ik kijk graag met je mee naar de mogelijkheden.”

Workshop

Lijkt het jou nou super leuk om zelf eens je handen in de klei te steken? Meld je dan aan voor een gezellig workshop handvormen, waarbij je je eigen ontbijtsetje of tapas set maakt! Een ontspannende workshop, waarbij je thuis nog nageniet van je eigengemaakte creatie. 

Duurzaam dus he?

Keramieken items kunnen jarenlang mee gaan, dus dat is natuurlijk al duurzaam op zich. Daarnaast probeert Iris haar atelier zo gebruiken, dat de impact op het milieu beperkt blijft. Ze gebruikt bijvoorbeeld biologisch afbreekbare packing peanuts, gebruikt ze zo min mogelijk single use plastics en spaart ze verpakkingsmateriaal op van andere pakketjes zodat ze die kan hergebruiken voor het verpakken van haar eigen keramiek. 

”Het voordeel van klei is dat wanneer ik niet helemaal tevreden ben met een creatie en deze nog niet gebakken is, dan kan ik hem volledig recyclen en opnieuw gebruiken. Lekker duurzaam dus!”

Ook deze mooie keramieken items hebben?

Je vindt alle producten terug via www.atelierbkeramiek.nl 

atelier b keramiek
Schrijf je in!
En wees als eerste op de hoogte van acties, nieuwe bedrijfjes en meer.