fbpx

-By Daniela-

Agatha Amsterdam

Elke breier heeft een kat, toch?

Zo ook Daniela, de eigenaresse van Agatha Amsterdam. Haar kat Agatha is de inspiratie geweest om haar eigen lifestylemerk in gebreide interieurproducten te beginnen.

Inmiddels vind je bij Agatha Amsterdam de mooiste kussens, plaids en keukentextiel terug. Allemaal ontworpen door Daniela én duurzaam. 

Meer weten over deze fijne producten? Lees dan verder :-).

      Snel naar Duurzame Bedrijfjes

Online
Contact

+31 654305217
info@agathaamsterdam.com

 

Agatha Amsterdam (vernoemd naar kat Agatha en haar nieuwe thuis) is het bedrijfje van de Portugese Daniela. Deze dame verliet Portugal meer dan 10 jaar geleden en besloot in Amsterdam haar passie voor breien, die zij al heeft sinds haar kindertijd, om te zetten naar een eigen lifestylemerk. 

“Ik was gefascineerd door de vaardigheid en creativiteit van mijn oma toen ze voor ons breide, en ik bracht uren door met naar haar kijken en leren.”

Je vindt bij Agatha Amsterdam dan ook de mooiste, gebreide items voor in je interieur, zoals kussens, plaids en sinds kort keukentextiel. 

Agatha Amsterdam |

Daniela’s ontwerpen zijn geïnspireerd op haar Portugese herkomst en de levensstijl in Amsterdam. Zo is het ontwerp van haar nieuwe keukendoeken bijvoorbeeld geïnspireerd op de traditionele Portugese Costa Nova strandhuisjes met hun typische strepen. En ontwierp ze, samen met Sofia Parapluie, een theedoek met de grachtenpandjes van Amsterdam. 

Haar producten combineren traditioneel vakmanschap, met een moderne en verfijnde esthetiek.

“De ontwerpinspiratie is geworteld in mijn Portugese oorsprong en verbindt elementen van mijn cultuur, zoals traditionele geveltegels, iconische keramische dierenfiguren en typische planten met een hedendaagse ontwerpesthetiek en de Amsterdamse relaxte stijl.”

Agatha Amsterdam | Theedoek Amsterdamse huizen.

Alle producten zijn ontworpen in Daniela’s studio in Amsterdam, maar worden vervaardigd door gespecialiseerde producenten in het noorden van Portugal. Fijn, want de vraag naar ecologisch duurzame en maatschappelijk verantwoorde producten neemt alleen maar toe. Volgens mij zijn wij allemaal wel fan van lokale producten, zodat we onze ecologische voetafdruk wat kleiner kunnen maken, toch :-)?

Agatha Amsterdam | Keukendoek Costa roze - Set van 2
Duurzaam dus?

Yes, absoluut duurzaam! De producten van Agatha Amsterdam zijn dus allemaal dichtbij, in Europa, gemaakt, maar daarnaast ook 100% diervrij. Verder worden alle afwerkingen en kussenvullingen lokaal ingekocht. 

Van de complete collectie worden wij dus heel happy. Zoals bijvoorbeeld haar keukendoekjes die een duurzaam alternatief bieden voor conventionele keukendoekjes. Gebreid in een zacht 100% katoengaren en voor een lange tijd te gebruiken. Yaay!

Producten van Agatha Amsterdam hebben?

That’s easy! Je vindt al het moois terug op Daniela’s webshop: www.agathaamsterdam.com.

Agatha Amsterdam
Schrijf je in!
En wees als eerste op de hoogte van acties, nieuwe bedrijfjes en meer.