fbpx

Jouw Etsy webshop ook op Klein Bedrijfje!

Vast herkenbaar voor velen, maar ik ben dus een beetje een perfectionist. Nog elke dag ben ik bezig met dingen aanpassen op de site, om alles zo mooi, praktisch en duidelijk mogelijk te krijgen. Hartstikke leuk om te doen en fijn natuurlijk dat de site steeds beter wordt (althans ik vind dat hij steeds beter wordt ;-)).

Naast de site zelf pas ik ook zo nu en dan ook andere dingen aan. Zoals het inschrijven voor de nieuwsbrief, de voordelen die je haalt uit een betaald abonnement (trust me, die worden alleen maar groter!) of de voorwaarden om een ‘Klein Bedrijfje’ te worden. Tot voor kort was een Etsy webshop nog niet toegestaan op Klein Bedrijfje, maar dat gaat veranderen :-). 

Waarom wel en waarom niet?

Omdat ik in het verleden nogal stellig ben geweest over bedrijfjes met een Etsy webshop en ik meerdere bedrijfjes heb afgewezen, omdat ze alleen een Etsy webshop hadden, leek het mij handig hier toch kort iets over te schrijven.

De reden dat ik eerder deze bedrijfjes afwees was eigenlijk vrij simpel: ik twijfelde of ik het platform Etsy wel wil ‘promoten’. Niet omdat ik niet achter hun concept sta (in tegendeel), maar omdat ik juist kleine bedrijfjes zichtbaarheid wil geven en niet een commercieel platform als Etsy. Zij hebben de link naar hun site immers niet nodig, toch?

Ik krijg echter veel aanvragen binnen, ook van Etsy webshops, en het begon de laatste tijd toch een beetje te knagen. Hoewel ik bij iedere afwijzing een super begripvolle reactie kreeg (heel lief, dank je wel!), was ik het zelf eigenlijk niet meer zo eens met m’n eigen stelling.

Als Klein Bedrijfje wil je denk ik het liefste een eigen webshop, maar dat gaat simpelweg niet altijd. Een eigen webshop opzetten kost niet alleen geld, maar ook super veel tijd en Etsy is dan een super laagdrempelige manier om toch je eigen producten aan de man te krijgen. Wie ben ik om deze webshops te weigeren, terwijl ik zelf juist heel goed snap dat tijd en geld twee dingen zijn die kleine bedrijfjes vaak niet hebben? Kortom: mijn verhaal klopte niet helemaal en ik heb daarom besloten voortaan ook Etsy webshops toe te laten :-). Jeey! 

Wil jij jouw Etsy webshop ook op Klein Bedrijfje terugzien?

Dan kan dat vanaf nu dus! Ik heb wel één extra voorwaarde toegevoegd aan het plaatsen van jouw bedrijfje: Heb je geen eigen website, maar alleen een Etsy webshop (dus alleen een directe link naar Etsy)? Dan wordt de link geplaatst met een zogeheten ‘no-follow’ attribute. 

Op die manier kunnen bezoekers jouw bedrijfje gewoon terugvinden op de site, maar wordt de ranking van Etsy, in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google, niet beïnvloedt. 

Ook met jouw bedrijfje op Klein Bedrijfje staan? Lees dan hier alle info over hoe je jouw kleine bedrijfje inschrijft terug.

Laat een reactie achter

0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle opmerkingen
Klein Bedrijfje
Blogcategorieën
Nieuwste blogpost

Wil jij niets missen?

Word ook een insider van Klein Bedrijfje voor exclusieve updates, winacties en meer…

Gerelateerd

Voor Kleine bedrijfjes

Kleine bedrijfjes; Ons landje zit er vol mee. Conceptstores, studio’s en ateliers, webshops, noem het maar op. Achter de schermen hebben deze

...