De laatste jaren staat duurzaamheid steeds hoger op onze agenda. Duurzame winkels en conceptstores schieten als paddenstoelen uit de grond (yes!) en ook webshops zijn bezig met een inhaalslag. Je vindt tegenwoordig veel duurzame webshops voor je kleding of voor je huishouden, maar er zijn ook steeds meer duurzame webshops gericht op spullen voor je interieur. In samenwerking met Sophie van Boommade heb ik voor haar blog de leukste van deze duurzame webshops uitgezocht. 

Duurzaamheid is namelijk één van de redenen dat Sophie is begonnen met Boommade. Jaarlijks verdwijnen er namelijk nog steeds wereldwijd 15 miljard bomen. Met behulp van de content op haar blog, maar ook met haar producten probeert ze jou meer bewust te maken van het belang van bomen. Wist je bijvoorbeeld dat Boommade voor elk verkocht product (klein of groot) een boom laat planten via de NGO One tree planted?

Duurzame interieur webshops

Zelf ben ik al een paar jaar blogger en schrijf ik veel over wonen en interieur via mijn site www.foxandsome.nl. Sinds ik begonnen ben met Klein Bedrijfje (een platform voor kleine, vaak duurzame, bedrijfjes) is duurzaamheid daar ook een groot onderdeel geworden. Duurzame webshops en andere kleine bedrijfjes, zoals Boommade, zijn moeilijker te vinden tussen al die grootmachten op het web, maar verdienen net zoveel (of eigenlijk nog veel meer) aandacht!

Inmiddels zie je conceptstores, vaak met een fantastische verzameling producten, in elke stad. Het kon dan ook niet lang duren voordat je online kon conceptshoppen! Inmiddels zijn er een tal van toffe webshops die de mooiste, duurzame producten verkopen voor jouw interieur! We zetten de leukste duurzame webshops  en producten daarom graag voor je op een rijtje.