Duurzaam winkelen? 3x kleine, duurzame webshops.

Tijdens de afgelopen maanden viel het mij helaas nog meer op dan anders.. Jeetje, wat creëren we toch een hoop afval! Nu we alles extra schoon en veilig moet, grijpen veel winkels naar plastic zakjes en andere eenmalige, weggooi producten. 

Al jaren doe ik mij best om onze prullenbakken thuis zo leeg mogelijk te houden. Zero waste gaat ons niet lukken, maar we waren zo lekker hard op weg naar ‘low waste’. En nu moet ik ineens weer krentenbollen in een plasticje kopen, in plaats van in mijn (inmiddels vertrouwde) netje. Oef, ik snap het hoor.. Maar zo balen! 

Gelukkig is het maar tijdelijk én zijn er genoeg andere manieren om alsnog te bezuinigen op plastic als je weet waar je duurzame alternatieven kunt vinden. Bij deze dan ook mijn (kleine!) favoriete webshops met de beste, duurzame producten.

Miisha

MIISHA is de duurzame webshop van de 31-jarige oprichtster en eigenaresse Misha. Deze Amsterdamse is in 2018 gestart om anderen te inspireren een duurzame leefstijl te nemen. Na een studie en jaren te hebben gewerkt vond Misha dat het anders kon. Ze besloot het roer om te gooien en te starten met iets dat ze écht leuk vindt: Een webshop voor iedereen, mét de fijnste duurzame producten!

Met haar webshop wilde ze een stap nemen om een duurzame en milieubewuste leefstijl makkelijk én betaalbaarder te maken. Ze richt zich daarbij vooral op de jongere generatie. Want zoals Misha zelf al zegt: “Zij kunnen het meest bereiken in onze wereld!”

Je vindt Misha’s duurzame webshop MIISHA hier terug.

Munt & ZO

Yes, nog zo’n fijne én duurzame webshop is Munt & ZO, van Annette! Altijd zo fijn als ik weer een duurzaam bedrijfje mag verwelkomen op de site ;-). Annette’s webshop verkoopt toffe, duurzame producten voor het hele gezin: van biologische thee met een goed verhaal, speelgoed van resthout, zeep gemaakt van koffieresten tot aan shampoo zonder plastic fles.

De naam Munt & ZO komt voort uit haar hobby om afval verminderen. De meeste verse kruiden zijn namelijk in plastic verpakt en Annette kweekt ze daarom veel liever lekker zelf.  “Munt is mijn favoriet ;-).” 

Meer info over Munt & ZO vind je hier terug. 

To Jungle

To Jungle is het kleine, duurzame (yes!) bedrijfje van Nadia en Florian. Hun webshop zit vol met alternatieven voor vervuilende (bijvoorbeeld plastic of single use) producten uit het dagelijks leven! Maar wat is ‘To Jungle’ precies? Beter dan Nadia en Florian zelf kan ik het eigenlijk niet zeggen.. To Jungle is namelijk een werkwoord:

“De wereld veranderen doen we door samen actie te ondernemen. We willen bewustzijn creeëren zonder iemand te veroordelen. Daarnaast willen we het men ook gemakkelijk maken om een steentje bij te dragen door duurzame alternatieven te bieden voor dagelijkse producten.” 

Nadia en Florian zoeken stad, land en zelfs buitenland af voor de beste en leukste, duurzame producten. Zodra ze zelf in huis iets missen, of iets bijna op is, gaan ze op zoek naar een duurzaam alternatief. En dat doen ze net al lang tot ze iets gevonden hebben waar ze zelf echt blij van worden; Van de kwaliteit, de ‘looks’ en de prijs! Door toffe, mooie en betaalbare producten te bieden willen ze mensen, of ze nou opzoek waren naar iets duurzaams of niet, inspireren na te denken over hun consumeren. 

Benieuwd naar To Jungle? Klik dan hier voor meer info!

Nog meer duurzaam..?

Meer toffe, duurzame webshops en bedrijfjes vind je hier.

Bij elk bedrijfje staat aangegeven of het ook een duurzaam bedrijfje is. Hebben ze een duurzame werkwijze? Zijn de producten duurzaam gemaakt? Of helpt ‘t product jou duurzamer leven? 

Zo weet je precies waar je aan toe bent! Fijn, toch?

Wat is jouw favoriete, duurzame webshop?