fbpx
Door gastblogger Reggy

Door gastblogger Reggy

Waar zijn al die leuke conceptstores, fijne boetiekjes en lekkerste lunchrooms? Onze gastblogger Reggy heeft er een neusje voor hoor!

Deze fotografe en personal branding specialiste heeft een bak aan ervaring opgedaan met haar eigen blog www.stadsblogger.nl en gaat nu voor jou op zoek naar de leukste Kleine Bedrijfjes en hun verhalen.

Door gastblogger Reggy

Door gastblogger Reggy

Waar zijn al die leuke conceptstores, fijne boetiekjes en lekkerste lunchrooms? Onze gastblogger Reggy heeft er een neusje voor hoor!

Deze fotografe en personal branding specialiste heeft een bak aan ervaring opgedaan met haar eigen blog www.stadsblogger.nl en gaat nu voor jou op zoek naar de leukste Kleine Bedrijfjes en hun verhalen.

Behind het bedrijfje | SaPeDi.

Samantha, van bedrijfje SaPeDi, is één van de onderneemsters die al snel reageerde op een oproepje voor een tof blog én mooie foto’s voor haar bedrijf. Toen ik haar vroeg of ze een mooie locatie in gedachten had voor de fotoshoot, vertelde ze dat ze een eigen bos hebben. Wauw, mijn enthousiasme was meteen gewekt! Daar wilde ik zeker meer van weten.

Samantha maakt met haar bedrijf SaPeDi unieke handgemaakte illustraties op hout. Op hout dat afkomstig is uit haar eigen bos. Maar nadat ik Samantha voor het eerst had gesproken kwam ik er al snel achter dat er zoveel meer schuilgaat achter Samantha en haar bedrijf.

Behind het bedrijfje | Eigenaresse Samantha van SaPeDi.
Behind het bedrijfje | Samantha van SaPeDi in haar eigen bos.

Van burn-out naar SaPeDi.

Er was eens een scientist die werkzaam was bij een farmaceut… Ik geloof niet dat een mooi sprookje ooit zo begonnen is. En helaas bleek dat ook niet zo te zijn. Deze baan als scientist was niet wat Samantha op de langere termijn gelukkig zou maken. Nadat ze in 2017 in een burn-out terecht kwam was dat voor haar een duidelijke wake-up call. Het was tijd voor iets nieuws. Maar dan is de vraag: wat maakt je dan wél gelukkig?

Hier begon Samantha’s persoonlijke ontdekkingsreis. ‘Eind 2018 vertrok ik samen met 8 vrouwen naar Peru voor 4 weken. Zonder man en zonder kinderen. We leerden meer over het sjamanisme en bezochten energetische plekken. Het was echt een reis van persoonlijke groei. Een reis waarbij duidelijk werd dat ik meer naar mezelf mag luisteren.’ Ze vertelt me dat ze na deze reis eigenlijk nog steeds geen idee had hoe ze haar werkleven zou willen
invullen.

Tijdens haar burn-out begon ze wel met grafische technieken en tekenen. Van kleins af aan tekende ze dit al, maar ergens along the way was dit er een beetje bij ingeschoten. Niet veel later ontdekte ze dat er veel creativiteit schuilgaat in de familie. En dat het dus helemaal niet zo gek is dat ze hier haar creativiteit in kwijt kan. ‘Mijn opa heeft zelfs op de kunstacademie gezeten. Maar als kunstschilder kon hij in die tijd de kost niet verdienen. En dus verdiende hij zijn geld met schilderen van bijvoorbeeld kozijnen en ander houtwerk.’ Samantha ging zich er verder in verdiepen tot in 2019 het idee ontstond voor SaPeDi.

‘Toen we ons bos kregen eind 2018 zagen we ook dat hier veel aan moest gebeuren. Er mocht het een en ander gesnoeid worden zodat andere bomen weer meer ruimte zouden krijgen. Toen ik op een dag dat snoeihout zag liggen, vond ik het zonde om daar niets mee te doen. Het is immers hout uit ons eigen bos!’ En zo begon het idee om te experimenteren met hout.

Behind het bedrijfje | Eigenaresse Samantha van SaPeDi aan het werk.
Behind het bedrijfje | Onderzetters van snoeihout, met leuke quote.

Bosbaden.

De eerste producten die ze maakte en ook kon verkopen was een memory spel voor kinderen en een mooie set onderzetters. Uiteraard allemaal gemaakt uit hout uit haar eigen bos. Samantha wil met haar producten anderen een goed gevoel geven, door kleine geluksmomentjes te creëren. De voorkant van de onderzetters triggert je dan ook om de onderzetter om te draaien, waar je vervolgens een happy quote kan lezen.

Op het moment dat ik met Samantha praat over haar bedrijf, vertelt ze me ook dat het inmiddels al wel veel meer is dan dat. Zo heeft ze onder andere een 1-daags retraite tussen de bomen, wat ze ‘bosbaden’ noemt. ‘Tijdens mijn burn-out ging ik regelmatig samen met de hond wandelen door het bos. Steeds een ander rondje, maar ik kwam altijd uit bij twee dezelfde bomen. Ik merkte dat de mist in mijn hoofd wegtrok bij het maken van zo’n rondje en ik ging steeds weer terug naar die bomen.’ Ze besloot zich er in te gaan verdiepen.

‘Waarom vind ik dit zo mooi? Wat trekt mijn aandacht? Wat doet het met me? En als het me zoveel kan brengen, waarom kan ik dat dan niet aan andere mensen geven?’

Zo gezegd, zo gedaan. Tijdens een 1-daagse retraite in het bos ga je een hele middag vertoeven tussen de bomen. Een moment voor jezelf om te ontspannen en tot rust te komen. Weer even aarden en helemaal opladen. Daarnaast mag je creativiteit de vrije loop laten door een krachtstok te maken, waarmee je jouw intentie van de wandeling kan versterken. En ga je thee zetten waarbij je zelf de kruiden uit de tuin kiest. ‘Het is echt een moment van ontspanning. En omdat het bos ook volledig omheind is, kan niemand ons storen. Het is echt een stukje veiligheid.’

Behind het bedrijfje | SaPeDi van Samantha.
Behind het bedrijfje | SaPeDi.
Behind het bedrijfje | Samantha op blote voeten in haar eigen bos.

Haar eigen bos.

Het is bijzonder om te zien hoe de verhalen van Samantha steeds terugkeren naar haar periode in Peru en naar het bos. Haar eigen bos. Het was dan ook geen verrassing dat we niet anders konden dan foto’s maken in dit bos. Wat allemaal begon bij een tekencursus en een stapel snoeihout, heeft zich ontwikkeld naar een heel erg mooi bijzonder bedrijf met daarachter nog een indrukwekkender persoon.

Behind het bedrijfje | Groen in het bos van SaPeDi.

Mocht je ooit de kans krijgen om wat tijd vrij te maken en een bezoek te brengen aan het mooie Teteringen (of Breda), beloof me dan dat je ook een kijkje gaat nemen bij Samantha. En je de tijd neemt om echt een connectie te maken met de natuur. Misschien voelt het wat zweverig, maar Samantha neemt je er helemaal in mee en het is echt een manier om uit de dagelijkse sleur te komen. Terug naar de basis.

Er valt eigenlijk nog zoveel meer te vertellen over Samantha en haar bedrijf. Maar als je er meer over wilt weten zou ik je willen aanraden om haar Instagram te volgen of gewoon haar bosbaden te boeken!

Meer weten over SaPeDi? Je vindt Samantha’s bedrijfje hier terug.

Fotografie door Reggy van Liempd

Laat een reactie achter

0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle opmerkingen
Klein Bedrijfje
Blogcategorieën
Nieuwste blogpost

Notitieboeken, lijstjes maken, stationery, ik ben gek op papier! Want …

Wil jij niets missen?

Word ook een insider van Klein Bedrijfje voor exclusieve updates, winacties en meer…

Meer gastblogs van Reggy

Schrijf je in!
En wees als eerste op de hoogte van acties, nieuwe bedrijfjes en meer.