fbpx
Door gastblogger Reggy

Door gastblogger Reggy

Waar zijn al die leuke conceptstores, fijne boetiekjes en lekkerste lunchrooms? Onze gastblogger Reggy heeft er een neusje voor hoor!

Deze fotografe en personal branding specialiste heeft een bak aan ervaring opgedaan met haar eigen blog www.stadsblogger.nl en gaat nu voor jou op zoek naar de leukste Kleine Bedrijfjes en hun verhalen.

Door gastblogger Reggy

Door gastblogger Reggy

Waar zijn al die leuke conceptstores, fijne boetiekjes en lekkerste lunchrooms? Onze gastblogger Reggy heeft er een neusje voor hoor!

Deze fotografe en personal branding specialiste heeft een bak aan ervaring opgedaan met haar eigen blog www.stadsblogger.nl en gaat nu voor jou op zoek naar de leukste Kleine Bedrijfjes en hun verhalen.

Behind het Bedrijfje | Ontwerp door Lindy.

De eerste ondernemer waarbij ik langs mocht gaan en die ik op de foto mag zetten is Lindy, van Ontwerp door Lindy. En wauw, wat een toffe dame is dit! Ik belde haar op om ons gesprek en de fotoshoot te plannen en meteen was er een klik. Misschien heeft het toch te maken met de Brabantse roots die we allebei hebben. Wie zal het zeggen?

Lindy maakt hele mooie en unieke illustraties met dieren voor geboortekaartjes, gepersonaliseerde posters, ansichtkaartjes en ze heeft zelfs een kleurboek gemaakt. Haar stijl omschrijf ik als zacht, eigenwijs en kleurrijk. En al snel wordt me duidelijk dat Lindy haar persoonlijkheid overduidelijk terugkomt in haar bedrijf. Ze is iemand die echt de tijd voor je neemt, met liefde vertelt over haar bedrijf en vooral hoeveel energie ze krijgt als ze anderen (en met name kinderen) blij kan maken met haar creaties.

Het begin van Ontwerp door Lindy.

Als ik Lindy vraag naar hoe ze haar bedrijf gestart is, was het illustreren en ontwerpen nog niet zo vanzelfsprekend.

“Ik heb lang gewerkt als projectmanager bij de Bijenkorf en later bij Prénatal. Werk waar ik ontzettend goed in ben; het coördineren en regelen. En vooral ook bij Prénatal had ik écht affiniteit met mijn doelgroep. Inmiddels was ik zelf ook moeder en kon ik me goed identificeren met de doelgroep. Ik wist precies waar ze behoefte aan hebben. Maar op de langere termijn ging ik me wel afvragen: “Waar word ik nu echt gelukkig van?” En ik kwam tot de conclusie dat dat niet mijn werk op dat moment was”

En zoals dat bij veel ondernemers gaat, kriebelde het toch altijd al om te gaan ondernemen. Maar wat ze dan precies met haar bedrijf zou willen doen, werd pas duidelijk toen het grafisch ontwerpen op haar pad kwam.

“Grafische vormgeving trok me eigenlijk altijd al. Ook als ik een fotoshoot op mijn werk coördineerde, was ik altijd bezig met compositie en het eindresultaat. En toen ik me realiseerde dat ik heel erg graag iets met de doelgroep zwangeren en ouders zou willen doen, viel opeens het kwartje!”

Eerst kwam de ABC-poster.

“De eerste poster die ik heb gemaakt is de ABC-poster. Waarbij de letter ook hoort bij het dier dat erop staat. En daar baseer ik vervolgens gepersonaliseerde posters ook weer op. Dus als de naam van jouw kind begint met de ‘P’, kiezen we bijvoorbeeld voor een panda. Ik vind het grappig dat wanneer ik dat uitleg, mensen daar soms nog niet bij stil hebben gestaan. Terwijl dat voor mij altijd het uitgangspunt is geweest!”

Wanneer Lindy illustreert bekijkt ze beelden en foto’s van échte dieren en neemt ze dat mee in haar illustraties. Ook vindt ze het altijd leuk om nieuwe dieren te tekenen.

“Laatst kreeg ik de vraag of ik een Husky wilde tekenen en daarbij kreeg ik ook al een foto van deze Husky toe gestuurd. Superleuke aanvraag, dan ga ik daar graag mee aan de slag!”

De grote ondernemersdroom.

Als ik vraag waar ze van droomt voor de toekomst krijgt ze een kleine glimlach op haar gezicht.

“Ik hoop dat alle kinderen straks iets van Ontwerp door Lindy in hun kinderkamer hebben hangen. Dat is mijn grote droom. Maar ook als ik nu al een foto krijg van een kindje die onwijs blij is met zijn eigen poster en daarmee zijn naam leert spellen, dan kan ik wel huilen. Zó mooi vind ik dat. Daar doe ik het voor!”

Ook hoopt ze dat ze met haar ontwerpen kinderen spelenderwijs iets kan leren. En het liefst bouwt ze ook dit nog uit naar iets groters.

“Ik zou het heel erg tof vinden als scholen mijn illustraties zouden gebruiken om kinderen te leren spellen. Dat zou ik wel heel gaaf vinden”

Dus, ben jij iemand die in het onderwijs werkt en dit echt een super goed idee vindt? Stuur dan even een berichtje naar Lindy en wie weet help jij haar om deze droom waar te maken. Dat zou toch echt fantastisch zijn?

Luister naar je onderbuikgevoel.

“Wat ik heel belangrijk vind en wat ik zelf doe is áltijd luisteren naar mijn onderbuikgevoel. Ik kies altijd voor de optie die mij het meeste plezier geeft en waar ik de meeste energie uithaal. Ook als dat misschien niet de meest winstgevende optie is. Ik blijf veel liever dicht bij mezelf en dat ik ook altijd goed kan voelen “Ben ik dit? Zijn dit mijn producten? En zijn dit ook mijn klanten?” Als ik daar ‘ja’ op kan beantwoorden, dan zit het voor mij goed. En kan ik op een veel stabielere manier groeien. Blijf dus dicht bij jezelf en doe iets wat je leuk vindt, dat zou ik anderen mee willen geven.”

En zo heb ik Lindy ook leren kennen. Als iemand die écht zichzelf is, weet waar ze voor staat en weet wat ze wil. Iemand die persoonlijke aandacht heeft voor haar klanten. Goed luistert naar de wensen van anderen en op haar gelukkigst is als een kindje heeft leren spellen door haar poster. Deze onderneemster heeft echt een ontzettend grote gun-factor. En als ik de volgende keer op zoek ben naar een persoonlijk (kraam)cadeautje, weet ik haar te vinden.

Meer weten over Ontwerp door Lindy? Je vindt haar bedrijfje hier terug.

Fotografie door Reggy van Liempd

Laat een reactie achter

2 Reacties
Nieuwste
Oudste Best beoordeeld
Inline Feedbacks
Bekijk alle opmerkingen
Lindy
11 maanden geleden

Oh wauw, lieve Angeli en Reggy: dank jullie wel voor deze prachtige kans, jullie lieve woorden en te gekke fotografie. Dankbaar!

Klein Bedrijfje
Blogcategorieën
Nieuwste blogpost

Plasticvrij leven is, zoals we inmiddels weten, niet altijd even …

Wil jij niets missen?

Word ook een insider van Klein Bedrijfje voor exclusieve updates, winacties en meer…

Meer gastblogs van Reggy

Schrijf je in!
En wees als eerste op de hoogte van acties, nieuwe bedrijfjes en meer.