fbpx

8x Boeken voor een duurzamer leven.

Duurzaam leven, we willen volgens mij allemaal wel minder impact maken op de wereld en iets liever met Moeder Natuur omgaan. Maar wat houdt duurzaam nou eigenlijk in? En hoe doe je dat precies, duurzamer leven? In dit blog vind je 8 fijne boeken over duurzaamheid die antwoord geven op deze vragen en je helpen bij een eco lifestyle!

Gewoon Goed.

Jouw koopgids voor een mooiere wereld, met de juiste tips om je leven te verduurzamen. Want, voordat je begint met kopen, is het handig om eerst te weren wat een product precies duurzaam maakt (en wat niet) én wat jijzelf belangrijk vindt.

Je vindt dit boek onder andere bij Klein Bedrijfje Fair and Share.

Gewoon Goed
Karen Kammeraat
€ 17,95

Het Zero-waste Project.

Al leef je nog zo bewust, tegen de hoeveelheid (plastic) afval die je automatisch ‘verzameld’ is bijna niet op te boxen! Maar gelukkig is er hulp: Van zussen Jessie en Nicky Kroon! Zij probeerden een maand lang zero waste te leven en inmiddels zijn ze al heel wat jaartjes verder. Deze experts op het gebied van zero waste in Nederland deelden hun twaalf belangrijkste lessen in dit fijne boek: Het zero-waste project.

Het Zero-waste project.
Jessy en Nicky Kroon
€ 20,99

De kunst van No-Waste.

Hoe verspil je minder voedsel? Met een beetje planning en wat simpele kooktechnieken kom je al een heel eind! De kunst van No-Waste helpt je verantwoordelijker te koken en minder voedsel weg te gooien door ingrediënten beter te benutten. Zoals bijvoorbeeld het karkas van een kip, stukken groente die je normaal niet eet of andere restjes. Weggooien hoeft met dit duurzame boek echt niet meer!

De kunst van No-Waste is te verkrijgen bij Tiendas Diferentes.

De kunst van No-Waste
Giovanna Torrico
Nu € 14,95 (was € 19,95)

Ontplastic.

Een klein, simpel boekje met 101 praktische tips om plastic uit je leven te bannen én, zoals ze zelf zeggen, de wereld te redden! Oké, eerlijk is eerlijk.. Sommige tips zijn wat voor de hand liggend en zorgen bij de meeste bloglezers wellicht voor wat ‘duh’-momentjes. Maar het fijne aan dit boekje is dat het een hele makkelijke manier is om mensen kennis te laten maken met een duurzamere levensstijl. Geef het dus lekker cadeau! En wellicht steek je er zelf tóch ook nog wat van op ;-).

Ontplastic.
Harpercollins
€ 10,00

Slow Living.

Wat voor dingen doe je allemaal als tijd geen rol speelt? Waarschijnlijk geniet je meer van de natuur, geef je meer aandacht aan je creativiteit of doe je soms gewoon even niets! Door het enorm hoge tempo van onze huidige maatschappij is dat alleen een stuk lastiger geworden. Aan de hand van de seizoenen geeft het heerlijke boek Slow Living je hiervoor handvatten én een kijkje achter de schermen bij creatieve makers als o.a. Lucie Beck, Raket en Distels, Mme Zsazsa en MaandagDaandag. Voor een gezonder en daarmee duurzamer leven :-).

Slow Living.
Eva Krebbers
€ 24,99

Go Greener.

Niet echt een boek, maar deze leuke Go Greener kalender, van Uitgeverij Snor, kon niet in het rijtje ontbreken! Hij helpt je elke week een stukje duurzamer door het leven te gaan. In 52 weken ga je aan de slag met verschillende thema’s die jouw ecologische voetafdruk op de wereld kunnen verkleinen. En dat is makkelijker dan je misschien denkt! Denk aan thema’s als voedselverspilling, recyclen en ontspullen. De kalender is niet aan datums gebonden dus je kunt op ieder moment starten met een duurzamere lifestyle (YES). 

Go Greener.
Uitgeverij SNOR
€ 20,00

Duurzame dingen voor je mini-me.

Heb je er wel eens over nagedacht om je baby op het potje te zetten? En zijn al die ‘handige’ baby-spullen allemaal echt nodig? Of kan je ook zonder? Deze en andere duurzame invalshoeken worden aangekaart in het boek “Duurzame dingen voor je mini-me.” Schrijfster Andrée Hes heeft vanuit haar achtergrond als productontwerper een eigen kijk op duurzaamheid en het bewust gebruiken van producten. Haar boek inspireert nieuwe en toekomstige ouders om op gemakkelijke manieren de ecologische voetafdruk te verkleinen zonder in te leveren op luxe én comfort :-).

Nieuwsgierig naar dit nieuwe boek? Een pre-order is binnenkort te bestellen via Andrées website, zodat je hem naar verwachting al eind maart in huis kunt hebben.

Duurzame dingen voor je mini-me.
Andrée Hes
€ 24,95

Dit is een Goede Gids.

En last but zeker not least, mijn eigen favo! Op zoek naar één volledige en goede gids die je helpt duurzamer te leven? Dan is dit het boek dat je hebben moet! Geschreven door Marieke Eyskoot en vol met vooral heel praktische tips, zodat je direct aan de slag kunt. Het draait in Dit is een Goede Gids niet om perfectie (woosh, opluchting), maar om een duurzamere levensstijl voor iedereen makkelijker te maken.

Dit is een Goede Gids.
Marieke Eyskoot
€ 21,95

Wat zijn jouw favoriete boeken voor een duurzamer leven? Of haal jij je tips en tricks ergens anders vandaan?

Laat een reactie achter

0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle opmerkingen
Klein Bedrijfje
Blogcategorieën
Nieuwste blogpost

Wil jij niets missen?

Word ook een insider van Klein Bedrijfje voor exclusieve updates, winacties en meer…

Gerelateerd